Србија доминантна

04.09.2021. - Фудбал

Фудбалска репрезентација Србије победила је Луксембург са 4:1 у мечу четвртог кола квалификација за Светско првенство у Катару 2022. Александар Митровић био је двоструки стрелац на стадиону „Рајко Митић“, учествовао је и код трећег поготка (аутогола). Коначан резултат поставио је Никола Миленковић у последњим тренуцима меча. Истакао се и Филип Костић са две асистенције. Од првог минута су изабраници Драгана Стојковић кренули нападачки, жаргонским речником “висио је гол” све до 22. минута кад је Александар Митровић крунисао одличну акцију и асистенцију Сергеја Милинковић-Савића за вођство од 1:0.

Десетак минута касније на семафору је писало 2:0, овог пута је Филип Костић одлично центрирао, а Митровић ударцем главом постигао други гол на мечу.

Митровић је са нова два гола, укупно седам у четири меча, убедљиво најефикаснији фудбалер у европској зони квалфикција за Светско првенство 2022.

У наставку меча Орлови су желели што пре да постигну и трећи гол и реше утакмицу, али није било довољно концентрације у нападу.  Гости су успели да смање резултат у 75. минуту, али су српски фудбалери врло брзо вратиоли ствари на своје место.

Трећи гол био је заправо аутогол у акцији у којој је учествовао Митровић и доживео повреду аркаде.

Коначан резултат, баш као и пре неколико дана на пријатељском мечу са Катаром, поставио је Никола Миленковић после нове асистенције и центаршута Филипа Костића.

Најбољи српски фудбалери у наредниом колу у среду гостију у Даблину селекцији Републике Ирске.

Odlična Srbija slavila 4:1, Mitrović 2, autogol i Milenković

Коментари
Издвајамо