Спортски Херцег нови уз спортско Требиње

16.05.2024. - Фудбал

Као Европски град спорта за 2024. Херцег Нови је подршка Требињу у трци за ову престижну титулу за наредну годину, порука је након састанка делегације двије побратимске општине. Уз овај повод, теме разговора предсједника Општине Стевана Катића и градоначелника Требиња Мирка Ћурића су биле размјене досадашњих искустава у сарадњи и планови за аплицирање за нове прекограничне пројекте.

Како наводи градоначелник Требиња Мирко Ћурић, титула Европског града спорта веома је значајна, па ће искуство Херцег Новог умногоме помоћи око аплицирања.

– Сматрамо да је Требиње у последње вријеме доста урадило по питању спортске инфраструктуре, а исто тако велики је број дјеце укључен у спорт на подручју града Требиња. Конкретан је податак да се 2500 дјеце узраста до 18 година бави спортом. Имамо велики број успјешних клубова, када је ријеч о мушкој и женској кошарци, рукомету, фудбал. Чињеница је да то изискује труда и новца, али оно што је веома важно имамо клубова чији су чланови само Требињци, а наступају у најишим ранговима такмичења – наводи он.

У агенди градоначелника Ћурића је била и посјета Олимпијском каравану, а како наводи предсеједник Општине Стеван Катић, повод разговора је подршка Требињу у аплицирању за титулу Европског града спорта.

 

Коментари
Издвајамо