Спикер најгори од све дјеце

06.04.2021. - Фудбал

Какве луде вијести стижу из Хрватске! Тамошња утакмица нижих лига прекинута је у 77. минуту послије серије ружних догађаја.

Послије буре на терену, прво је званични спикер преко разгласа псовао судију, а меч је дефинитивно прекинут кад је неко од гледалаца улетио у терен и почео да бије противничке фудбалере!

Утакмица Страже из Хума на Сутли и Бановца из Глине завршена је прошлог викенда у 77. минуту, при резултату 1:2, пишу тамошњи медији. Домаћи играч Тин Брезиншчак неколико минута раније добио је други жути картон, због чега службени спикер полудио и путем разгласа извријеђао судију Марка Матијашеца из Запрешића.

„Пи**а ти материна“, викао је он.

У 75. минуту играч Бановца Доријан Гомаз намјерно је ударио једног играча Страже у груди и добио директан црвени картон. Тад се с клупе дигао домаћи играч Борна Видичек, који је нешто раније замијењен, ударио Гомаза па и он добио црвени.

Али, ни ту није био крај.

Делегат је у записнику навео да су потом два гледаоца с брда изнад игралишта пробила заштитне баријере и упала на терен. Један је ударио гостујућег играча, а други помоћног тренера Дарија Жинића који је пробао да заштити своје играче.

„Због немилих сцена на терену и око њега, као и сукоба играча, као и сигурности судачке четворке и гостујуће екипе, судија је прекинуо утакмицу у 77. минуту“, стоји у записнику.

Дисциплински судија Мартин Шарић казнио је Гомаза са шест утакмица забране играња, а Видичека с три. Тражио је додатна свједочења, тако да је изгледна додатна казна за оба клуба, поготово Стражу као организатора утакмице.

Коментари
Издвајамо