Славиша од Требиња

02.08.2021. - Фудбал

„Јаоооој! Па људи, па људи, па Вележ, па Вележ иде даље! Па Славиша, требињски краљевићу, краљу Херцеговине“, овим ријечима је спортски коментатор Марјан Мијаиловић описао историјски пласман Вележа у мечу против АЕК-а у Конференцијској лиги.

Један дјечак ми рече, „па Славиша није краљевић он је Богдановић“ и измами ми осмјех на лице. Шалу на страну, Славиша Богдановић је својим одбранама можда и најзаслужнији за пласман рођених. Голману који је поникао у Леотару и након дугих сезона поново је у Херцеговини, смо од срца честитали и пожељели даљње успјехе.„Хвала много на честиткама и на подршци,утисци су се слегли,направили смо велики резултат и велику побједу која се чекала дуги низ година. Ми већ морамо да заборавимо то и да наставимо даље јер нас лека утакмица у првенству па онда за пар дана гостовање у Шведској“, каже Славиша за херцегспорт.

Када смо га упитали да ли се припремао и како за пенал серију, рекао нам је:

„Што се тиче пенала добио сам подршку од тренера голмана који је рекао да вјерује у мене и моје одлуке. Такође тренер Дудић пред пенале је рекао: „одбранио си све на утакмици и пенале ћеш, ово је твоја ноћ!Нисам анализирао противнике гдје шутирају пенале, ишао сам на осјећај као и увјек. Чекам ударац до краја,прије тога се одлучим у коју ћу страну да се бацим, и када додје до шута идем свом снагом у ту страну. Морам да се много захвалим Југословенској голманској легенди Енверу Марићу који ми даје савјете и подршку која мени пуно значи. Звао ме и послије утакмице у Атини и цеститао ми“, говори нам Славиша. Подршка навијача у Мостару је увијек била велика и како каже Богдановић сулудо је причати колико им значи. „Сви ми знамо да је то једна велика армија која је распоређена по цијелом свјету, како се навија у Мостару тако и у осталим градовима у БиХ као и у дијаспори.  Велика су нам подршка и тек када сам постао члан Вележа видио сам како они живе и дишу за клуб. То се не може описати док не дођете и доживите. А што се тиче фамозног шишања које смо обећали ако прођемо АЕК па… неки су се ошишали, неки фарбали, да не будемо сви ћелави- Ипак нас чека утакмица у европи за који дан, да не буде да смо изашли из Зеничког затвора 😀 Ја сам скратио косу али се нисам скроз ошишао на ћелаво…

У Мостару је, како каже Славиша, итекако била поштована „требињска“ линија. Односно фудбалери који су родом Требињци а писали су Вележову фудбалску историју.

„Што је тиче требињске линије, Мостарци то јако поштују. Увијек су Требињци били једни од кључних играча у Вележу. Имао сам разговор са Енвером Марићем, легендом Вележа, и он спомиње Владимира Гудеља са великим поштовањем. Говорио ми је да су увијек Требињци били лидери те да сам ја, како је рекао, био лидер прошле сезоне и да морам тако да наставим. Наравно, ту је и Немања Андјушић који је јако добар играч и прави разлику и доста значи када је он у екипи. У Вележу правимо једну одличну фудбалску причу, доста је ту рада и труда да би ово изгледало како јесте. Има ту још много простора за напредак како клуба тако и свих у клубу,а тајна је у томе што једноставно сви смо сложни од управе, струцног штаба, играча и навијача. Свако даје свој максимум, радимо више од других и то се одмах пренесе на резултате, једино се тако може напријед. Рад, ред и дисциплина!

У Србији је , каже нам Богдановић, провео девет година, промјенио доста клубова.

„Док сам био млад нисам био стрпљив и када не бих бранио ишао бих у други клуб, што није баш добро за голмана да често мијења средине,али, ето, то је мој пут. Различити су Божији путеви, сада сам овдје и убјеђен сам да сам сазрео доста као голман. Почињу ми најбоље године голманске и циљ ми је да одем даље али да не одем и да ми буде пролазна станица него да се задржим и направим несто што би ме задовољило!

О Леотару увијек, како нам рече, говори са радошћу и симпатијама.

„Пресрећан сам што је Леотар поново изборио Премијер Лигу јер то као клуб заслужује и надам се да ће ове сезоне да стабилизују клуб и да изборе опстанак у елити. Од срца им желим пуно среће и успјеха, то је мој клуб и мој град у коме сам родјен.Отишао сам из клуба са 17 година и сигурно када будем играо у Требињу биће емоције присутне које ћу вјероватно да осјетим у том тренутку.

У шали га упитамо, да макар једну лопту у интервенцији, онако, „случајно“ испусти?

„Ха ха ха … Па то сада са испуштањем лопте тешко, играћу против Леотара као и против других противника, то је мој посао и морам да будем професионалац до краја. Ја сам у Вележу и Вележов сам војник и за тај клуб дајем све како на утакмици тако и на тренингу и биће тако док год сам ту!Пратио сам резултате Леотара увијек. Било ми је тешко гледати Леотар како игра у Другој лиги РС и људи су ме питали често шта се дешава са Леотаром. Убјеђен сам да се то Леотару више никада неће поновити. Да гледају само напријед и да расту из дана у дан“, каже нам на крају разговора за херцегспорт Славиша Богдановић Вележов херој из Атине !

Коментари
Издвајамо