Селекција БиХ У-18 на тренингу у ,,Граду сунца“

Аутор: trebinjelive
03.05.2021. - Фудбал

У „Граду сунца“ се окупила фудбалска репрезентација У-18 БиХ и одрадила тренинг за двије пријатељске утакмице у Подгорици са репрезентацијом Црне Горе.

Селектор Ивица Барбарић је са својим стручним штабом позвао 20 фудбалера из ФК „Жељезничар“, ФК „Борац“, ФК „Сарајево“, ФК „Зрињски“, ФК „Слобода“, ФК „Звијезда 09“ и ФК „Широки Бријег“.

Некадашњи фудбалер „Вележа“ из Мостара Ивица Барбарић је доста пута долазио у Требиње, али је ово први пут да долази са репрезентацијом.

„Раније сам за ‘Град сунца’ чуо све најбоље и одлучили смо да овдје буде мјесто нашег окупљања, тренинга и одласка за Црну Гору. Ово је нешто фантастично и добро за екипе које ће се овдје припремати. Увјерен сам да ће се наставити сарадња не само са нашом селекцијом, већ знам да ће ово бити једно од мјеста гдје ће долазити и друге екипе“, рекао је Барбарић.

Он је казао да је Ковид-19 пореметио доста тога тако да генерација која је 2002. (јуниори) нема европска такмичења, па раде са селекцијом 2003. и 2004.

„Ми селектирамо и на тај начин имамо увид у наше младе играче тако да приликом промјена имамо што бољу селекцију. Тежак је пролазак на Европско првенство, а квалификације почињу на јесен. Ми сада не зовемо играче ван БиХ због короне тако да нам се отвара простор за селектирање и провјеравање више домаћих играча“, нагласио је Барбарић.

Играч ФК „Зрињски“ Антонио Прскало био је више пута у Требињу и играо је у У-17.

„Играм на позициј предњег везног и тренирам од своје осме године. За мене је фудбал уживање, наставићу и даље да се бавим фудбалом и желим да се својом игром наметнем селектору“, јасан је Прскало.

У ФК „Слобода“-Тузла игра Харун Берберовић Малкочевић на позицији штопера.

„Прошлог викенда играо сам против репрезентације Србије и мислим да као колектив можемо добити ове двије утакмице против Црне Горе. Воља и жеља да прикажемо што више на терену краси ове момке“, самоувјерено каже Берберовић Малкочевић.

Маркетинг менаџер „Града сунца“ Милица Аџић истиче задовољство што је је Фудбалски савез БИХ препознао њихову богату спортску понуду коју нуде разним спортским секцијама и да нова улагања у спортску инфраструктуру дају жељени ефекат.

„Драго нам је да је У-18 репрезентација БИХ имала прилику да тренира на новим теренима са природном и вјештачком травом и да ћемо у скоријој будућности наставити сарадњу. Град сунца ће наставити да ради на томе да спортска понуда буде што разноврснија, да се усаврши и још додатно обогати. На тај начин ћемо бити препознатљиви по добрим условима, прави одабир за све спортске колективе и право мјесто за њихове активности и потребе. Хотелски капацитети и спортски садржај има тенденцију да буде лидер у региону“,  поручила је Аџић.

 

Коментари
Издвајамо