Саопштење ФК Крупа:

14.06.2021. - Фудбал

 

На нашу адресу стигло је саопштење ФК Крупа, Крупа на Врбасу и објављујемо га у потпуности:

С обзиром на то да смо задњих неколико дана свједоци разних информација и дезинформација, а које смо имали прилику да читамо у медијима, Управа ФК ,,Крупа” је одлучила да изда ово саопштење за све навијаче и симпатизере клуба као и цијелу јавност у Републици Српској и БиХ.

Наиме, како фудбалски комплекс у Крупи на Врбасу нема све потребне услове за играње м:тел Премијер лиге БиХ, били смо принуђени, у претходном периоду, да замолимо руководство ФК ,,Борац” да нам изађе у сусрет и уступи свој стадион на кориштење, а што је и учињено од стране истих, на чему смо им захвални.

Међутим, свјесни новонастале ситуације у којој се сви налазимо (европских утакмица које игра ФК Борац, ТВ права која нас обавезују од момента када почне лига и слично ) сматрамо да нећемо бити у могућности да испоштујемо све процедуре приликом организовања и одигравања утакмица. Уласком у процес добијања лиценце за такмичарску сезону 2021/2022. године, а без претходно обезбијеђених свих неопходних услова за учествовање у истој, угрозили бисмо такмичење, нарушили регуларност и на тај начин бацилли мрљу на све оно што је наш клуб радио претходних 12 година, а то је поштовање свих спортских и људских вриједности, како на терену тако и ван њега!

Због напријед наведеног, раскинули смо уговор са ФК ,,Борац”. Њима смо захвални на свему што су урадили за нас, желимо им много среће и успјеха у европском такмичењима и да се Бања Лука, али и цијела Република Српска, радује као што се радовала ,,Борчевим успјесима’’ претходних неколико седмица. Недостатак инфраструктуре захтјева инвестиције у вриједности преко милион КМ, које наш клуб није у могућности самостално да изнесе.

Уз наведене проблеме везане за инфраструктуру, нисмо сигурно ни да бисмо могли обезбиједити финансијску конструкцију клуба за сезону 2021/2022. године. Оно што је свакако важно напоменути је чињеница да је ФК Крупа учествовањем у м:тел Премијер лиги БиХ све своје обавезе према играчима, запосленима, добављачима и савезима регулисала, а што ће се наставити и у будућем периоду, невезано од такмичарског ранга у којем се клуб налазио.

Закључно, обратићемо се и НС БИХ са детаљним објашњењем око добијања лиценце за учествовањем у лиги. Свјесни да је нереално очекивати да наш клуб настави такмичење у м:тел Премијер лиги БиХ, сматрамо да имамо све услове за такмичење у Првој лиги Републике Српске, али без обзира на наведено, ми ћемо поштовати све одлуке које кровни савез донесе, те се истима прилагодити.

Спортски поздрав, Управа ФК ,,Крупа”

 

 

Коментари
Издвајамо