Ристо Перишић-Опстанак приоритет

02.07.2021. - Фудбал

 

Фудбалери Леотара спремају се за повратничку сезону у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Након бројних „претумбавања“ у елитном рангу бх. фудбала, иступања Крупе, прилику за учешће у Премијер лиги добио је Леотар. Требињци су у сриједу одиграли и прву припремну утакмицу, а на Грбавици су са Жељезничаром ремизирали, 0:0. Свој гол, сачувао је чувар мреже Требињаца, Ристо Перишић.

– Прва утакмица је иза нас. Одиграли смо једну добру утакмицу за овај дио припрема. Противник екипа Жељезничара, а на крају 0:0. Задовољни смо, идемо даље са напорним радом и настављамо са припремама, рекао је за наш портал Ристо Перишић.

Леотар је током љета промијенио тренера. Умјесто Олега Ћурића на мјесто шефа стручног штаба стигао је некадашњи фудбалер Требињаца, Бранислав Крунић, а Ћурић је остао у стручном штабу, с обзиром на то да он ни нема лиценцу за вођење екипе у Премијер лиги.

– Припреме за сада иду добро. Најважније је да протичу без тежих повреда. Играчи се привикавају својим обавезама и за сада то доста добро изгледа. Још увијек се упознајемо са новим тренером и његовим начином рада, али много нам помаже то што су у стручном штабу остали тренери који су нас тренирали у претходном периоду.

Требињци су у само двије сезоне прескочили два ранга. Прво су као прваци Друге лиге Републике Српске група „Исток“ ушли у Прву лигу Републике Српске, а онда су послије само једне сезоне и другог освојеног мјеста добили прилику да се такмиче са најбољима у Босни и Херцеговини.

– Успјели смо за кратко вријеме да прескочимо два ранга такмичења. Сигурно да су обавезе и захтјеви сада доста већи него претходних година. Премијер лига је озбиљно такмичење, играчи су квалитетнији, самим тим су и наше обавезе веће и захтјевније. Али, уз добар рад и посвећеност мислим да можемо да се носимо са свим тим обавезама.

За крај, Перишић истиче да је Леотару у мислима искључиво опстанак.

– Наш основни циљ у повратничкој сезони у Премијер лигу биће прије свега опстанак, али уколико се укаже прилика за нешто више сигурно ћемо знати да је искористимо.

Леотар ће другу припремну утакмицу играти у недјељу на свом стадиону против Младости из Доње Горице.

Коментари
Издвајамо