Ремијем задовољна оба ривала

18.09.2023. - Фудбал

У дербију шестог кола Прве лиге Републике Српске фудбалери Леотара и Радника играли су неријешено, 1:1, а бодом могу више да буду задовољни домаћи који су послије првих 45 минута били у резултатском минусу.

Бијељинци су прву праву прилику, која се десила у 13. минуту, претворили у погодак, а стријелац је био Милорад Албијанић. Послије тога чета са “Полица” је заиграла знатно ангажованије, али се резултат промијенио тек на почетку другог полувремена, када се у 47. минуту у стријелце уписао Никола Леко.

– Доста лежерно смо ушли у утакмицу што су искусни играчи Радника знали да казне. Послије тога није се било лако вратити. На полувремену смо се договорили да кренемо још ангажованије, што је дало веома брзо резултат. Штета што послије изједначујућег гола нисмо успјели да дођемо и до другог гола, јер смо имали неколико шанси. У посљедњих 20 минута Бијељинци су били ближе постизању гола и сматрам да је све у свему резултат реалан – нагласио је шеф стручног штаба Леотара Олег Ћурић, који није хтио да коментарише црвене картоне који су њему и његовом  помоћнику Анелу Рамићу додијељени по окончању утакмице.

Тренер Радника Велибор Ђурић био је задовољан оним што је приказала његова екипа.

– Иако нисмо успјели да побиједимо морам бити задовољан освојеним бодом, јер су играчи поново испоштовали све што је од њих тражено, а атмосфера у екипи је и даље на врхунском нивоу. Можда смо у финишу сусрета могли и до побједе, али и бод је добар на можда и најтежем гостовању у сезони. Све у свему био бих срећан да наставимо у истом ритму и да задржимо прикључак за водећим екипама. Времена за предах нема, јер нас већ у сриједу очекује веома тежак сусрет на нашем стадиону са Лакташима, који имају такође веома високе амбиције ове сезоне – истакао је Ђурић.

Коментари
Издвајамо