Прво па мушко-Леотар у ПЛ БиХ стартовао побједом

16.07.2021. - Фудбал

Леотар је у првом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине побиједио Радник у Бијељини резултатом 1:0.

Имао је Радник теренску иницијативу од прве минуте на овом сусрету, али су се мучили да створе озбиљније прилике, барем у првих 45 минута. Домаћи највише могу жалити за приликом у 13. минути када је Душан Пантелић центрирао, а лопта од блока погодила пречку гола Ристе Перишића. Имао је Пантелић и десет минута добру ситуацију, али је тада након сјајног дриблинга лоше завршио акцију.

У наставку, након 60. минута игре Радник је имао велику шансу да дође до предности. Након асистенције Кенан Шарића, управо Пантелић се нашао у изгледној ситуацији, али са пет метара је послао лопту преко гола.

Само осам минута касније стигла је казна за промашај Пантелића. Милош Секуловић је главом шутирао у казненом простору, Азур Аљкановић је одбранио, а Секуловић стигао до одбијене лопте и послао је у мрежу. До краја сусрета Радник је имао потпуну иницијативу и неколико прилика да стигне макар до изједначења, али су нападачи домаћих били махом непрецизни, па је на семафору остало 0:1 за “Тигрове“.Радник у сљедећем колу дочекује Слободу, док Леотар гостује Борцу у Бањалуци.

Коментари
Издвајамо