Први тренинг фудбалера Леотара са новим тренером Марком Видојевићем

Аутор: RADIOTREBINJE
20.06.2022. - Фудбал

Марко Видојевић именован је прије пар дана за новог тренера ФК „Леотар“.

На данашњој прес конференцији Видојевић је истакао да познаје величину клуба у који је дошао, његову историју али и то колико овај клуб значи грађанима Требиња и Херцеговине.

„Клуб је у прошлој сезони испунио циљ останка у Премијер лиги БиХ, с тим што знамо да је свака наредна година у том највишем рангу такмичења мало специфична и мало тежа него претходна. Што се тиче припремног периода, пред нама је четири недјеље рада почев од данас, можда мало каснимо али неке ствари ћемо радити у ходу. Формираћемо екипу и пробати да доведемо адекватна појачања и уз костур тима који ће, надам се, остати на окупу да направимо екипу која ће моћи равноправно да се бори са другим екипама у лиги која је јако захтјевна и квалитетна“, објаснио је Видојевић.

Он је додао да планирају одиграти четири пријатељске утакмице, а прва ће бити већ у сриједу.

„Проблем нам представља то што немамо близу адекванте противнике, али ћемо се потрудити да се кроз те припремне утакмице екипа уигра. Морамо ући у  интензивнији рад, јер немамо пуно времена и надам се да ћемо што прије формирати костур екипе. У овом тренутку најосјетљивија тачка у екипи су нам бонус играчи и на том пољу морамо реаговати и наћи адекватна рјешења“, рекао је Видојевић.

Fk Leotar.jpg (413 KB)

Предсједник Управног одбора ФК „Леотар“ Рајко Мичета казао је да су имали у плану да оду негдје друго на припреме седам дана, али да су одустали од те идеје.

„Приоритет нам је сада да направимо што бољи тим. Што се тиче појачања још увијек смо у преговорима са неким играчима, од домаћих играча неки ће остати, док је пар њих изразило жељу да оде. Има пуно посла, мало времена али даћемо све од себе да одрадимо све како треба“, додао је Мичета.

Нови тренер Леотара Марко Видојевић посједује УЕФА ПРО тренерску лиценцу, а у досадашњој каријери је водио Игало, Брсково, Бокељ, Језеро, Грбаљ и Раднички из Пирота.

Kлуб из Пирота је увео у Прву лигу Србије, а са Игалом је својевремено заустављен у баражу за Прву лигу Црне Горе.

Њему ће помагати Дамјан Ратковић, Анел Рамић и Дарко Јегдић (у раду са голманима), а у случају потребе стручни штаб ће бити додатно допуњен.

FK Leotar 4.jpg (395 KB)

Коментари
Издвајамо