Приједорчани пред промоцијом

04.05.2021. - Фудбал

До краја Прве лиге Републике Српске је остало да се одиграју још четири кола. Рудар Приједор је на корак од титуле, а ко ће у нижи ранг, увелико зависи од премијерлигаша.

Прва лига Републике Српске од ове сезоне је проширена на 16 клубова и тако ће остати барем још наредне сезоне. Два шампиона Других лига ће од сезоне 2021/22 играти Прву лигу, док ће првопласирани остварити пласман у Премијер лигу. То значи, да у идеалном случају по клубове из Републике Српске, испада само једна екипа у нижи ранг.

Међутим, за тако нешто мало је вјероватно. Потребно би било да опстанак у Премијер лиги осигурају и Радник и Крупа, двије посљедњепласиране екипе у Премијер лиги. У зависности од њихових резултата, зависиће и колико тимова напушта Прву лигу Републике Српске.

Рудар Приједор има девет бодова предности у односу на Леотар и у посљедње четири утакмице Рударима су потребна четири бода да математички осигурају титулу. Осим Леотара, математичке шансе за прво мјесто има и Звијезда 09, али се оне граниче са чудом.

Коментари
Издвајамо