Полице у новом сјају

28.07.2021. - Фудбал

Стадион у Полицама се „умива“.

Радови се полако али сигурно приводе крају како би у поприлично новом руху, Леотар дочекао Тузла сити.

„Као и 2002. и 2003. када је Леотар освојио лигу РС и када се пласирао у највеће такмичење БИХ „Премијер лигу“, тако и ове године желимо да опремимо стадион и да створимо све услове да добијемо лиценцу и одржимо ту лиценцу а, ако Бог да, наставимо да наступамо и у далеко већим ранговима такмичења. Ријеч је о радовима који су већ у процедурама, добили смо кратке рокове од Фудбалског савеза БИХ али радови заиста иду добро. Видјели сте на трибинама мијењамо столице, ријеч је о донацији али радови су пали на наш терет. Око 4.500  или 5 хиљада столица замијењено је комплетно новим столицама, а приводимо крају и бетонске радове на трибини која је заправо кров свлачионица.Радимо хидроизалационе радове и заштитне бетонске радове. Повећавамо такође ВИП ложу за  отприлике 12 мјеста колико је  услов  за такмичење”, каже за херцегспорт Ведран Фуртула начелник Одјељења за просторно уређење Града Требиња.

„Реновираћемо свлачионице у довољној мјери да се поправи оно што је било проблем протеклих година, обавићемо кречење,размјену расвјетних тијела…“, додаје он.

Фуртула додаје да ће се ван обухвата стадиона урадити санација мокрих чворова. Изградиће се једна пјешачка стаза како би се обебједио приступ сјеверној трибини, а та пјешачка стаза практично ће повезати онај коридор за улаз у свлачионице. „Асфалтираћемо пут гдје стоје  медицинска возила за вријеме такмичења. Ускоро ћемо кренути и у још значајније радове а ријеч је о изградњи рефлекторских стубова, о изградњи расвјете. Добићемо 99 % расвјетних тијела као донацију, завршићемо повезивање на електро мрежу на квалитетан начин односно набавићемо агрегат за резервно напајање. Дакле то постаје примарно напајање у току великих утакмица и такмичења ,а рок  за овај други дио радова за изградњу рефлекторских стубова је до краја сезоне такмичења . Већ смо завршили атлетску стазу, изградићемо спортско- рекреативни центар, терене. За сада планирамо изградњу најмање од два до три терена са вјештачком травом а такође И пратеће објекте и садржаје“, истиче Фуртула.

Подсјетимо, на посљедњој сједници Скупштине града одборници су усвојили и нову одлуку о начину финансирања набавке рефлектора за стадион Полице.

По овој одлуци, новац за набавку рефлектора биће издвојен у овој години у износу од 300.000 КМ, а 550.000 КМ у 2022. години.

Коментари
Издвајамо