Почео камп ,,Милана“ у Требињу

10.08.2021. - Фудбал

На стадиону „Полице“ данас је почео камп за младе фудбалере са подручја Балкана, који организује италијански и свјетски фудбалски великан „Милан“. Дјечаци од 6 до 15 година из свих земаЉа регије, њих укупно 58, наредних пет дана тренираће заједно, под вођством тренера Миланове фудбалске академије – а уз техничку и кадровску подршку Школе фудбала „Леостарс“, која је и званични партнер пројекта.

Уз стицање нових фудбалских знања, циЉ кампа је популаризација спорта и здравог начина живота, те социјализација младих.

„Свакодневно ћемо тренирати два пута, дјеца ће имати и друштвени живот, тако да сам сигуран да ћемо се лијепо забавити и дружити, наравно и радити наредних пет дана у Требињу. Надам се да ће дјеца бити задовоЉна, такође и наши гости из Италије приказаним – односно да ће неки од ових дјечака добити прилику да наредне године посјети Милано и да заигра са дјечацима из њихове академије, која окупЉа таленте из цијелог свијета“, истиче Игор Јоксимовић из Школе фудбала „Леостарс“. Алберто Лакандела, тренер на академији европског великана, каже да ће у марту наредне године одабрани играчи са свих кампова које организује италијански клуб добити прилику за одлазак у Милано.

Тамо их чекају назаборавна искуства – да заиграју на фудбалској академији „росонера“, друже са својим вршњацима, посјете музеј клуба и гледају утакмицу на Сан Сиру.

Каже да ће у Требињу настојати да покажу властиту методологију рада са младим фудбалерима, за коју вјерују да ствара – паметне играче.

„Нисмо овдје да их строго контролишемо, желимо да играчи размишЉају шта раде – и играју слободно“, каже он.

У име града домаћина, камп је свечано отворио замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

„Не треба трошити ријечи колико овај камп значи за промоцију нашег града – а највећи бенефит наравно имаће сами учесници јер ће кроз ових пет дана кампа имати прилику да виде како се то ради на врхунском нивоу и на који начин би требало да се организују кампови и у нашим срединама“, истиче Бошковић.

За више домете у том правцу – додао је Бошковић – потребна су и значајнија улагања у спортску инфраструктуру града, што је обавеза али и опредјеЉење Градске управе, у чијим је плановима, између осталог, и изградња неколико терена са вјештачком травом.

Коментари
Издвајамо