Пикси наградио Орлове: Момци, сад идемо у Холивуд

Аутор: mozzartsport
26.01.2023. - Фудбал

Рекао је Драган Стојковић да долазак у Лос Анђелес не представља излет, како би подигао озбиљност у селекцији Србије пред контролни дуел са Сједињеним Америчким Државама. Кад се меч који су Орлови добили 2:1 окончао Пикси је решио да награди момке који су превалили пола планете да би играли за државни тим тако што им је омогућио да се на атрактивној дестинацији понашају као туристи.

Награда је – обилазак Холивуда, једнод од препознатљивијих места у Граду анђела.

У плану је да момци обићу неколико лепих места, јер је ово један од најлепших градова света. Холивуд сам по себи значи доста, што ће им бити лепа прилика да виде место, сликају се, уживају… Почели смо 2023. победом, надам се да ћемо је тако и завршити“, смешкао се Стојковић после прве провере у календарској години.

Головима Луке Илића и Вељка Симића тим састављен од фудбалера из Моззарт Бет Суперлиге је преокренуо резултат на стадиону Лос Анђелеса, шампиона МЛС лиге и тако измамио позитивне вибрације селектора.

„Јесте био дугачак пут, али смо видели доста позитивних ствари. Од понашања, тренинга, утакмице. То је пут којим морају да иду. Утисци су позитивни. Не само због резултата, иако је победа увек важна. Не би требало заборавити да су момци стигли на дуел из припремног периода, дуго путовали, међутим, честитам им на великој борбености. Имали смо само три тренинга, искористили смо их да уиграмо екипу колико можемо и спроведемо неке тактичке детаље. Показали су колективни дух, што се исплатило тријумфом“.

Иако дуел није имао такмичарски карактер, чак је и Пиксију стало да се победи, што се видело у ситуацији кад је бацио качкет после једне пропуштене прилике.

Развили смо низ лепих акција, створили доста шанси, било би трагично да нисмо постигли гол. Све што смо радили у три тренинга момци су показали на утакмици. За мене је највећа сатидсфакција што су за кратко време успели да схвате идеје којима тежимо. Биће ово лепа успомена за играче, деби из снова, уједно подстрек да наставе вредно да раде и чекају шансу“.

Можда већ у марту, кад су на програму квалификације за Првенство Европе 2024. у Немачкој.

Не бих о именима, али сам задовољан виђеним. Има играча који ће сигурно у скоријој будућности изборити статус у А тиму“, додао је Драган Стојковић и изразио задовољство што су меч са САД са трибина испратили бивши кошаркашки асови, Владе Дивац и Марко Јарић.

Коментари
Издвајамо