Наставак такмичења… У петак ће бити јасније

Аутор: СПОРТ ДЦ
21.04.2021. - Фудбал

Многи сте нам се обратили порукама И питали да ли знамо шта се дешава са такмичењима у нижим лигама. Према нашим информацијама Фудбалски савез Републике Српске учинио је све што је могао да дође до попуштања мјера и да се шампионати наставе. Нема ФС РС надлежност да сам донесе одлуку и дозволи одигравање утакмица.

Очекују да ће Штаб за ванредне ситуације Републике Српске на својој првој наредној сједници, да ли сутра или прексутра донијети одлуку да се након што су дозволили тренажни процес, омогуће и наставак лига.

Ако и буде сједнице, сутра или прексутра, ранија одлука о забрани такмичења  важи до понедјељка 26. априла, па се мечеви не би могли играти овог првог викенда, већ би се прешло у мај. Дакле, у најбољем случају би се све могло ‘’покренути’’ 1. и 2. маја. Сем наравно да Штаб за ванредне ситуације не донесе одлуку да мјере не важе до 26. априла. У то је ипак теже повјеровати

Свима је наравно јасно да је сада тешко организовати  такмичење у пуном капацитету. Мораће се ићи, ако се буде настављало, на неку модификацију.

У Фудбалском савезу Републике Српске су спремни да одмах након што Кризни штаб донесе одлуку реагују и одрже хитне консултација са својим члановима и  покушају пронаћи најбољи начин да се шампионати окончају на зеленом терену.

Подвуцимо ипак да се у овом моменту за све пита Кризни штаб за ванредне ситуације.

Коментари
Издвајамо