Митровић газда Чемпионшипа

30.10.2021. - Фудбал

Александар Митровић из кола у коло даје много повода навијачима Фулама за песму. Немилице тресе мреже широм Енглеске, а није се зауставио ни у окршају са једним од најбољих тимова у лиги – Вест Бромвичом. Игра у невероватној форми, па је тако у матинеу на западу Лондона спаковао пуну врећу голова за понети гостима – 3:0.

Прво је изнудио пенал и убрзо га претворио у 16. гол у сезони. Потом је маестрално прочитао одбрану ривала, прозрео намеру једног од противничких играча да врати лопту голману, пресекао пас и лагано повисио предност своје екипе. Када је било време да се стави тачка и отклоне све дилеме, поново је ступио на сцену. Рутинском егзекуцијом са ивице петерца бацио је ривала у очај и убио му и последњу наду.

Данас је одиграо 15. меч у сезони, а постигао 18. погодак. С правом га је Марко Силва извео из игре одмах после комплетирања хет-трика, како би га навијачи поздравили овацијама.

Невероватни подаци су испливали на површину после утакмице. Од дебија у дресу Фулама у другој лиги фебруара 2018. године, српски нападач је постигао 56 голова у овом рангу такмичења. На 76 наступа. Ниједан играч није успео да га испрати, а притом је две сезоне провео са Котиџерима у Премијер лиги!

Скупа је на 97 наступа у Чемпионшипу постигао 60 голова. Постизао је гол на сваких 123 минута у овом рангу. Када се погледају сви играчи који су постигли 50 или више голова на другом степенику енглеске фудбалске пирамиде, нико му није ни близу. Зато се са правом после још једног маестралног наступа поставља питање – да ли је Митровић најбољи нападач у историји Чемпионшипа?

Ако настави у оваквом ритму, па и ако успори, чини се да га нико неће зауставити да обори рекорд Чемпионшипа. Ајван Тони га је са 31 голом поставио минуле сезоне. Имаће још 30 и кусур прилика да поправи учинак и испише историју другог ранга у Енглеској, с обзиром да је одиграо тек 15. меч у сезони. У застрашујућој је форми.

   Када је сама утакмица у питању, Митровић је учиони да од дербије не буде ни „д“. Кажнајвао је све пропусте ривала, још једном показао невероватан голгетерски њух и егзекуцију у маниру најбољих светских нападача.

У идеалним тренуцима је сламао ривала. Најпре са креча у 20. минуту, а потом је дуплирао предност Фулама пред крај првог дела игре. Играо се 40. минут када је нањушио грешку ривала, претворио је у нови погодак и забио отровну стрелцу у већ рањени Вест Бром.

Коментари
Издвајамо