Мирко Ћурић-Леотарови резултати за сваку повалу

Аутор: Радио Требиње
07.06.2021. - Фудбал

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је уприличио пријем за фудбалере “Леотара” који су освојили Куп Републике Српске, након што су у финалу у Модричи побиједили екипу Крупе из Крупе на Врбасу резултатом 2:0.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић каже да је ово велики успјех Фудбалског клуба „Леотар“ и нашег града.

„Свјесни ситуације у клубу у претходном периоду и тренутно, остварити један овакав резултат је за сваку похвалу. На данашњем састанку смо коментарисали да су 2002 – 2003. година била итекако значајне, а чули смо од људи који су у клубу били и у том времену а и данас су, да је ово сада и већи резултат када узмемо све у обзир. Тако да велико хвала свима њима! Ми смо се трудили да комплетан спорт града подржимо, окупљали смо све те људе на једно мјесто, преко Спортског друштва, гледали да подржимо и кошарку, рукомет и фудбал. Чињеница је да је било одређених тренутака да је из буџета фудбал добијао најмање новца али ми смо свјесни ситуације да су и јавне установе и предузећа итекако значајни у свему овом“, навео је градоначелник.

Гордан Мишељић, предсједник Управног одбора клуба је казао да је „Леотар“ имао доста наслијеђених дуговања али да у протекле двије године није направљен нови, те да су доста трошкова и дуговања успјели да смање.

„Направљени су репрограми и према јавним установама и електродистрибуцији, тако да можемо рећи да је клуб, у посљедње двије године, постао доста здравији. Што се тиче плана за ову годину циљ је био да „Леотар“ буде стабилан прволигаш. Наравно, тај план је далеко премашен, „Леотар“ је завршио као другопласирани, а ево и освојио је Куп РС. Шта ће бити план за идућу годину, донијећемо одлуку на нивоу града, али оно што је намјера јесте да клуб развије одређену инфраструктуру не само у материјалном смислу, везано за постављање рефлектора и изградњу вјештачког терена, него и кадровску“, истакао је Мишељић.

Олег Ћурић, тренер „Леотара“ је казао да је успјех што су фудбалери подстакли јавност да се опет прича о „Леотару“.

„Ово је огроман успјех за ФК „Леотар“ с обзиром гдје се налазио посљедњих пет година. Сви знамо да је то било испод сваког нивоа фудбалског клуба. Још ми је драже што је већина фудбалера из Требиња, само три играча су са стране, опет понављам ово је један велики успјех и сигурно опомена да се треба више помоћи „Леотару“ да се врати на старе стазе“, рекао је Ћурић.

За Анела Рамића, капитена овог клуба, велико је задовољство што је у тиму са великим талентима.

„Атмосфера је била на високом нивоу и прије, а поготово сада послије освајања оваквог трофеја, након 17 година. Сигурно да смо обрадовали народ у Требињу и праве навијаче „Леотара“, рекао је Рамић.

Коментари
Издвајамо