Миодраг Бодирога: Не бојимо се изазова

Аутор: Глас Српске Фото: ФК Леотар Фејсбук страна
20.12.2021. - Фудбал

Миодраг Бодирога, који је у тандему са Дамјаном Ратковићем преузео кормило Леотара, свјестан је да их очекује изузетно тежак посао у другом дијелу првенства, али је нагласио да се изазова не боји и да ће покушати све да уради да би се на “Полицама” и у наредној сезони играо премијерлигашки фудбал.

Оно што се посљедњих дана “кувало” добило је коначно и епилог. Смијењен је досадашњи шеф стручног штаба Бранислав Крунић, који је у првом дијелу сезоне освојио 16 бодова, а на његово мјесто доведен је поменути двојац, који је до сада радио у Омладинској школи Требињаца. Они су већ почели да праве планове за други дио сезоне у којем ће сваки освојени бод бити и те како драгоцјен.

– Обојица и те како добро познајемо ситуацију, јер смо у Леотару практично цијели живот. Изазова се не бојимо, иако знамо да само великим трудом и радом, уз максимални ангажман сваког појединца може стићи до циља. И лаику је јасно да до опстанка тешко можемо са постојећим играчким кадром, јер он није на задовољавајућем нивоу, тако да ће на том пољу бити и те каквих резова. Рано је говорити ко ће напустити “Полице”, јер никога нећемо отпуштати док на његово мјесто не доведемо играче по нашим жељама – нагласио је Бодирога.

Он је рекао да је управа клуба ових дана максимално ангажована и да су већ почели разговори о појачањима.

– Сви смо свјесни да је зимски прелазни рок веома компликован, јер је прво мало слободних играча на тржишту, а има и доста оних који су током првог дијела сезоне остали без ангажмана или никако нису играли јесенас. Због тога морамо бити и те како опрезни приликом довођења сваког новајлије – јасан је Бодирога.

Још није прецизиран почетак припрема.

– Наша жеља је да кренемо одмах послије Божића и реално је да то буде 10. јануара. Срећа је што је Требиње на југу, тако да ћемо највјероватније цјелокупне припреме обавити у нашем граду. Поред нашег терена имамо и два алтернативна у Граду сунца. Што се тиче контролних мечева, ни то неће бити проблем. Доста екипа ће бити на припремама у Међугорју, неке и у Граду сунца, а није далеко да скокнемо ни до Црне Горе и са тамошњим екипама одиграмо коју утакмицу. Једино у случају високог сњежног покривача размишљаћемо да негдје одемо на припреме, али о том, потом – додао је Бодирога.

Миодраг Бодирога је нагласио да никада неће коментарисати рад својих колега.

– Прије свега желим својим претходницима да захвалим на ономе што су урадили за Леотар, али и пожелим срећу у наставку каријере. Сви ми имамо своје идеје, које је понекад и немогуће спровести у дјело – нагласио је Бодирога.

Коментари
Издвајамо