Милојевић селектор али…

06.12.2020. - Фудбал

Цех ће, као по обичају, платити селектор. Љубиша Тумбаковић истина није још добио отказ, али га по општем мишљењу на функцији држи то што Фудбалски савез Србије још није изабрао његовог наследника. Фудбалска јавност сагласна је и око тога је да доскорашњи тренер Црвене звезде Владан Милојевић први пик челних људи са Теразија и да је ФСС спреман и да Ал Ахлију плати обештећење како би га довео. Изгледа међутим да и Милојевић има своје услове, а како наводи Спортски журнал један од њих би био да се Владимир Матијашевић, спортски директор ФСС, одмакне од А тима.

Како пише Журнал, нетрпељивост Милојевића и Матијашевића датира још од њихове сарадње у Чукаричком, веома успешном испрва, међутим, нису се растали у најбољим односима. Штавише…

“Немогуће је очекивати да њих двојица изгладе односе и челници ФСС мораће да Матијашевића одвоје од Орлова уколико желе Милојевића на селекторској функцији“, истиче Журнал.

Исти лист подсећа и да на Теразијама немају превише избора, јер Вељко Пауновић није доступан, па као други кандидат остаје још само Иван Јовановић.

Мада Блиц у кандидате промовише још двојицу: Сава Милошевића, доскорашњег тренера Партизана, те Славишу Стојановића, који је био шампион Србије 2014. године након што га је у Црвену звезду довео баш садашњи председник ФСС Славиша Кокеза.

Милојевић је ипак пик број један, то је свима јасно, само није јасно да ли то значи да би ФСС морао да бира између селектора и спортског директора? Или би Матијашевић наставио да ради само са млађим категоријама што је од раније основно задужење Горана Гркинића, док се јуче појавила информација да ће у тим бити инкорпориран и Никола Лазетић, доскорашњи спортски директор Војводине. Мандат на Карађорђу завршио је уз жестоке критике навијача, али су се вероватно и они одобровољили након што је Лазетић објавио да је Војводини опростио дуг од 133.000 евра.

Коментари
Издвајамо