Мијат Гаћиновић:Вјерујем у Леотар

15.12.2021. - Фудбал

Мијат Гаћиновић је своје фудбалске кораке почео у Леотару. Иако рођен у Новом Саду, у Требиње је дошао када се његов отац, Владимир Гаћиновић вратио у родно мјесто, пише Меридианспорт .

“Тада је изгледало боље него сад тренирати вјероватно. Мене је отац научио све у фудбалу. Тренирао је тад млађе категорије Леотара и стварно се трудио да нам обезбиједи што боље услове. Ишли смо свуда, играли разне турнире, мјерили се редовно са екипама из иностранства, Звездом, Партизаном итд. Из те генерације је изашло пар играча, јер се доста радило” – казао је фудбалер Хофенхајма.

Иако одавно у Бундеслиги и највишем нивоу европског фудбала, и даље када му обавезе дозволе гледа “Тигрове” из Требиња.

“Испратим када могу. Буде некад утакмица на арени. Драго ми је да је Леотар у Премијер лиги јер он ту припада. Знам пар играча из млађих категорија. Знам тренера који је играо док сам ја био клинац, а и знамо се дуго. Надам се да ће остану у лиги ове сезоне. Важно је да буду стабилан премијерлигаш, да би могли да ураде нешто више” – истакао је Гаћиновић.

Његови коријени омогућили су му да бира између Србије и Босне и Херцеговине. Као млађи, Гаћиновић је носио дрес “Змајића”, али је и објаснио зашто се потом одлучио за “Орлове”:

“Почео сам у Леотару када се отац вратио у Требиње. Играо сам за Леотар и репрезентацију Босне и Херцеговине. То ми је било искрено много неозбиљно. Имали смо пред квалификације само једно окупљање гдје смо одиграли двије пријатељске утакмице против Македоније и то је то. Ушли смо у квалификације против Енглексе, Холандије и Латвија гдје су људи очекивали да ми нешто покажемо и наравно били смо трећи. Добили смо Латвију и то је на мишиће било. Тада сам одлучио да не желим ту више играти, јер је то било много неозбиљно и послије је дошао позив Пауновића. Он ме убиједио да пређем за Србију. Видио сам да је то озбиљна прича. Није никаква тајна да смо ми из Требиња посебно везани за Србију”, каже Мијат.

Коментари
Издвајамо