Лео од понора до егала

25.08.2021. - Фудбал

Леотар и Посушје су у пољедњој утакмици шестог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине ремизирали у Требињу резултатом 2:2.

Утакмица је требала бити одиграна прошлог петка, међутим због стомачних проблема фудбалера Леотара она је одгођена и одиграна је данас на “Полицама“.

Иако је Леотар у првим минутама имао теренску иницијативу и контролисао игру, након изгубљене лопте на средини терена у 23. минути Посушје је стигло у предност. Неопрезност домаћих казнио је Тино Блаж Лауш.

Није прошло пуно након тога, тачније играо се 31. минут када је Посушје постигло свој други гол на утакмици. Лука Бегић је изашао сам испред Ристе Перишића и пласирао лопту поред њега у мрежу.

Леотар се од тога покушавао опоравити, но није им то ишло баш најбоље. Имали су домаћи неколико полуприлика из прекида, но није на озбиљнијем задатку у првих 45 минута био Марко Галић.

У другом полувремену потпуно другачија слика на терену, а крила домаћим фудбалерима дао је гол већ из првог напада. Погодио је за Леотар у 47. минути Милош Секуловић након корнера.

Играо се 56. минут када је Леотар стигао до потпуног поравнања. Одиграли су “Тигрови” брз контранапад, а сам испред Марка Галића је изашао Асим Зец и погодио за 2:2.

Имао је Леотар у том тренутку велику психолошку предност, као и теренску иницијативу до краја сусрета, али се Посушје успјело консолидовати и на крају спасити макар бод у Требињу.

Леотар у сљедећем колу гостује Вележу, док Посушје дочекује Зрињски.

Коментари
Издвајамо