Krunić „dobio“ Leotar

27.02.2024. - Фудбал

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH zaprimio je konačnu presudu Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani vezano za žalbu koju je uputio na odluku Nogometnog Saveza BiH, u vezi sa predmetom trenera Branislava Krunića protiv FK Leotar Trebinje.

Naime, pomenuti Klub jednostranom odlukom smijenio je trenera zbog subjektivnih razloga usred takmičarske sezone 2021/22.

„Kroz žalbeni postupak smo dokazali da takva smjena ipak nije moguća, niti da su domaći, fudbalski organi donijeli ispravne odluke. FK Leotar obavezan je u cijelosti isplatiti odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom. Ova presuda od velike je važnosti za sve bh. trenere u domaćim takmičenjima. Na primjeru trenera Krunića dokazali smo da smjene trenera, u toku takmičarske sezone, zbog subjektivnih razloga poput izostanka sportskih rezultata nisu pravno valjane. Trener Krunić zahvalan je #SPFBiH na uspješnom okončanju postupka, te pozivamo sve trenere da nam se jave i postanu naši članovi“, saopšteno je iz Sindikata.

 

Коментари
Издвајамо