Колак презадовољан у Јужној Африци

24.06.2024. - Фудбал

Голман Василије Колак није ни слутио да ће се одомаћити у Јужној Африци када је потписао уговор са екипом ТС Галакси. Отишао је у потпуно непознату земљу заједно са тадашњим саиграчем из Крупе Игором Макитаном и након тога је у потпуности заволио.

Већ трећу годину је члан тима који ће ове сезоне направити најбољи резултат у својој краткој историји. Наиме, клуб је основан 2015. године и сваке сезоне је додатно напредовао. Колак се у потпуности привикао на живот и истиче да је га је ова земља освојила полако.

– Јужна Африка је заиста сјајна држава за живот. Да ми је неко рекао у прва два-три мјесеца када сам тек дошао и када сам се привикавао на све да ћу овдје остати три године, рекао бих му да није нормалан, али сваким даном све више је упознајем и све више ми се допада. Ово је најразвијенија афричка држава и сви наши људи који живе овдје су веома задовољни. Прелијепа земља, љубазни људи, сјајни услови за фудбалере. Више заиста не могу да пожелим и није чудо што сам се овдје у потпуности одомаћио – истакао је Колак за “Глас Српске”.

Чувар мреже истиче да није превише знао о самој лиги и такмичењу када је долазио, али да је квалитет такмичења веома добар.

– Лига је изузетно квалитетна што показује и чињеница да је Јужна Африка освојила треће мјесто на Купу афричких нација, што је одличан резултат. У првих 11 играча репрезентације, чак је осам из наше лиге у клубу који је већ неколико година шампион Мамелоди Сандовнс, што довољно показује квалитет лиге. Уз мало среће су могли и до финала, али и са овим резултатом су задовољни – додао је Требињац.

Коментари
Издвајамо