Колак на мети јужноафричке екипе

Аутор: Глас Српске
24.06.2021. - Фудбал

Некадашњи голман Фудбалског клуба Леотар, до јуче члан екипе Крупе, Ваислије Колак на прагу је великог и веома занимљивог трансфера,

Он бим, заједно са доучерашњим клупским колегом, Игором Макитаном требало да “у пакету” преселе у Јужноафричку Републику и обуку дрес тамошњег премијерлигаша ТС Галакси из Нелспруита, мјеста поред Јоханесбурга. Колака уговор са екипом из кањона Врбаса веже још једну годину а  из Крупе поручују да му неће правити проблем да промијени средину.

– Заиста ми је жао што се ситуација у Крупи закомпликовала па су морали да одустану од играња Премијер лиге. Да су прилике другачије, сигурно бих остао још сезону, а овако сам се одлучио да потражим нову средину, по могућности негдје у иностранству. Међутим, ни у сну се нисам надао да ће то бити Јужна Африка. Имао сам доста понуда из наших премијерлигашких клубова, али сви знамо каква је у БиХ ситуација заиста сам срећан што имам прилику да се докажем на другом континенту – појаснио је Колак.

Како сам каже, очекује да би, заједно са Макитаном, за десетак дана требао да отпутује на крајњи југ Црног континента.

– Ми смо, у принципу, све договорили са Галаксијем и остало је само да се тај договор озваничи. Прије тога морамо да ријешимо комплетну административну процедуру, а онда би требало да добијемо упутства шта све треба да испунимо како бисмо без проблема боравили и играли у Јужној Африци – открио је Колак.

Коментари
Издвајамо