Како су спортисти стварали РС – Веселин Слијепчевић ФК Младост Гацко

05.01.2021. - Фудбал

 

Када су фудбалери гатачке Младости, тог 18,10.1991. године у Лиштици завршили утакмицу са екипом Младост, ни слутили нису да ће копашке и фудбалске лопте ухватити паучина, а фудбал и умјетност игре бити у друго плану.

Један од тих младих фудбалера који је бранио боје гатачког лигаша био је и Веселин Слијепчевић.

„Ко би се томе надао. У ваздуху се осјећало да неће бити добро, али млади људи су се надали да зло неће побиједити. Кад је рат почео, ми фудбалери Младости смо обукли униформу и стали на браник отаџбине. Сви смо били учесници рата, чланови прослављене Гатачке бригаде Војске РС“, прича нам Веселин.

Гатачка бригада је током свог ратног пута прошла многа ратишта, од Требиња до Олова, Трескавице, Бјелашнице, Рогоја, Трнова, Бандијерке…

„Република Српска је наша мајка а Војска РС светиња. Ту нема никакве дилеме. Исто тако дај Боже да се рат никада више и никоме не понови. Сјећам се да смо из униформе, ја, Поповић и  Видаковић, моје колеге из гатачке Младости те Драган Спаић Крцко и Синиша Бердовић из Леотара путовали у Бијељину на један ревијални меч. Први званични меч смо одиграли у Купу РС против Слоге у добоју. Тада се, све , вратило у нормалне токове. И фудбалска лопта се поново закотрљала. Увијек ћемо се сјећати наших бројних другова са којима смо дијели фудбалску судбину и игру а који осташе на вјечној стражи“, тихо ће Веселин.

За Младост је дебитовао са 16 година а посљедњу утакмицу је одиграо 1997. године. У тренерској каријери водио је Младост и Сутјеску из Фоче а посједује и уефину А лиценцу.

„У Фочи сам оставку дао послије ремија са Леотарем 2:2. Од тада немам тренерски ангажман. Ипак и даље, фудбал је остао мој значајан дио живота“, са осмјехом ће Веселин.

Ми ћемо се вратити на почетак приче.

Тадашњи противник Младости из Гацка-Младост из Лиштице, сада је Ногометни клуб Широки бријег. Младост из Гацка сада животари а Широки бријег сваке године игра Уефина међународна такмичења.

Али то, нека буде тема неке друге приче.

 

Коментари
Издвајамо