Прњавор може ….а Требиње још чека

11.12.2020. - Фудбал

ПРЊАВОР – Министарка породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић, председник ФС Републике Српске Вицо Зељковић, генерални секретар ФС БиХ Аднан Џемиџић и начелник Прњавора Дарко Томаш отворили су данас новоизграђени фудбалски терен са вештачком травом који је део пројекта “Фифа гол”.

Председник ФС Републике Српске Вицо Зељковић рекао је да пример из Прњавора представља пут којим треба ићи у наредном периоду.

“Настојаћемо, заједно са Владом РС, да реализујемо низ оваквих пројеката. Планирамо у наредне четири године да изградимо 20 оваквих терена у Српској. То ће допринети даљем развоју фудбалског спорта, а тако ћемо омладину одвући са улице на спортске терене”, пожелео је Зељковић.

Земљиште за терен са вештачком травом општини Прњавор доделила је Влада Републике Српске, а начелник Прњавора Дарко Томаш захвалио се Влади РС, ФС РС и ФС БиХ.

“Уз 300 хиљхада долара од Уефе, општина Прњавор издвојила је 400 хиљада марака, а земљиште је поклонила нам Влада РС. Једина смо општина у БиХ препозната у овом пројекту, па захвалност дугујемо Савезима у Бања Луци и у Сарајеву. Уз терен, планирана је изградња хотела, два спортска терена, картинг стазе, спортске дворане. Добили смо партнере и сараднике за наредни период. Радује ме да Љубић, за који сам некада играо, свакодневно напредује. Да се повезује, да спорт у Прњавору поприма посебну димензију и да то иде неком жељеном циљу”, рекао је Томаш.

Кад ће и хоће ли Требиње доћи на ред?

Предсједниче држимо те за ријеч!

Питање на које бројни фудбалери,  од 7 до 107 година дуго чекају одговор.

Коментари
Издвајамо