Јовић: Још увијек нисам причао са Зиданом

Аутор: Блицспорт
26.01.2021. - Фудбал

Лука Јовић се недавно вратио у Ајнтрахт као позајмљен играч Реал Мадрида и направио „бум“ постигавши три гола на две утакмице.

Оно што је све занимало одмах јесте шта је био проблем у „краљевском клубу“ где је на 30 и кусур утакмица, мада мало њих целих одиграних, Србин био стрелац тек два пута.

Како би јавност добила одговор на то питање, али и многа друга, Ајнтрахт је организовао конференцију за медије на којој се обратио управо Лука Јовић.

– Имао сам много пехова у Мадриду и повреда и приватних проблема за које јесам и за које нисам крив. Хтео сам да се вратим овде да играм и да будем срећан. То је предност за играча, када имам поверење тренера и када играм често, почео је Јовић обраћање медијима.

Међутим, српски фудбалер не сматра да је време у Мадриду протраћено.

– Сигурно да сам много напредовао само јер сам тренирао са њима. То су велики професионалци и међу најбољим играчима на свету на својим позицијама. Сигурно да сам покупио неке форе, да сам дошао искуснији и у разговору са тренером око повратка у Ајнтрахт смо причали да имам утисак да сам напредовао иако нисам играо. Причали смо и да ће ми бити потребно време да се вратим у форму, у кондицију.

Оно што је новинаре занимало јесте да упореди бившег и актуелног тренера, Зинедина Зидана и Адија Хитера.

– Не бих сада улазио у детаље. Сигурно је да су они феноменални тренери. За Зидана сам већ рекао да је врло искрен и феноменалан човек. Са Адијем имам бољу комуникацију зато што обојица причамо енглески. У Шпанији нисам могао да направим ту комуникацију са Зиданом. Он не прича енглески, ја не причам шпански… Али обојица су сјајни тренери и одличне особе, рекао је Јовић и изнео крајње бизарну чињеницу да Зидан са фудбалерима може да комуницира само на шпанском језику, или на француском.

Немачки новинари су били упорни и још једном су питали Јовића због чега није успео у „краљевском клубу“.

– Немам неки посебан одговор на то питање. Нисам толико пуно ни играо, нисам добио утакмице у континуитету и јако је тешко да се уђе у форму, нарочито за нападача са малим бројем минута. Већи је притисак тамо, другачије је наравно. Екипе играју другачије против Реала и бране се. Када имате резултат онда се мало и ви браните, када уђете у игру немате толико прилика за гол… Овде је другачије и осећао сам да би ово могао да буде прави потез у овом тренутку“.

Ипак, још увек није спреман за сат и по времена фудбала, „из цуга“.

– Имам болове у мишићима које вучем неко време, после короне имам проблема са тим мишићем, и нисам у потпуности спреман. Одлука је на тренеру, видећемо када ће бити прави тренутак. Нећемо се ми договорити када ћу ја играти, него ће то он одлучити, поручио је Лука Јовић.

 

Коментари
Издвајамо