Јачи и од судија и од пенала.

19.10.2020. - Фудбал

Јачи и од судија и од пенала.

Овим ријечима може се описати издање фудбалера Вележа на гостовању у Брчком код екипе Илићке.

Увјерени смо да је кнтролор суђења Горан Таборин из Зворника имао шта да напише након „суђења“ главног арбитра меча Бојана Митровића из Бијељине.

За фудбалере Иличке досуђена су, словом и бројем три казнена ударца.

Док је невесињски састав добро затварао све прилазе голу у 70. минуту судија Митровић је олако показао на бијелу тачку. Зуровац је зауставио ударац Бојића, па потом и покушај нападача Илићке да главом пласира одбитак, али судије одлучују да се понови пенал. У новом покушају Брчаци поравнавају резултат.

Три минута прије краја судија свира још један пенал за домаће. Очи у очи опет су Зуровац и Бојић, а капитен Вележа остао је несавладан. Стријелац за Вележ је био Продановић који је у 40. минуту практично из мртвог угла матирао голамана Брчака.

„Што се тиче утакмице у Брчком, ослабљени са доста пехова успјели смо освојити бод уз пристрасно суђење и обилату помоћ домаћинима. Ипак, били смо јачи од неправди. Куп утакмицу  спремно дочекујемо, имамо противника који је ранг као и ми, и побједом би направили историјски успјех за наш клуб,  пролаз медју осам најбољих екипа у Босни и Херцеговини у купу, надамо се најбољем, мотив имамо, залагање неће изостати па шта нам спортска срећа донесе. Остаје жал због недостатка публике на трибинама јер би сигурно трибине биле попуњене до посљедњег мјеста“, каже нам капитен Вележа Горан Продановић.

Невесињци прижељкују да се историја понови, и да, као и прошле године, стријелац одлучујућег гола буде спортски директор Томислав Стајић.

Јесте да је Стајић окачио копачке о клин, али искуство некада зна да игра пресудну улогу.

Можда тако буде и у сриједу против Клиса.

Коментари
Издвајамо