Извјесно је да је неизвјесно !!!

Аутор: Р.МИ.
16.04.2021. - Фудбал

Данас је одржана сједница Кризног штаба Републике Српске и иако су се многи надали, на њој није дозвољен наставак такмичења у нижим лигама.

Иако већ дуже вријеме све почиње поново да се отвара, кафићи, тржни центри, школске и факултетске клупе, стадиони остају закључани за већину клубова.

Лопта ће наставити да се котрља само на теренима у Премијер лиги и клубовима Прве лиге Републике Српске, док ће све регионалне и градске лиге, остати затворене.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић је коментарисао данашњу одлуку и рекао је:

– Републички штаб је донио одлуку и она се не може сада промијенити, али сам сигуран да можемо у наредних пет – шест дана успјети разговорима доћи у ситуацију да се одлука промјени и да се такмичења дозволе. Ми из Фудбалског савеза Републике Српске то желимо и тражимо. Јасно је да Штаб за ванредне ситуације има своје погледе и ставове и то поштујемо. Већ данас сам имао неколико разговора са одговорним особама и дефинитивно смо се усагласили да сви желимо да се лигашка такмичења наставе. Никоме није у интересу зауставити играње фудбала. Уколико треба обавићемо и разговоре са свим подручним савезима да видимо може ли се и има ли потребе евентуално измијенити нешто у систему такмичења, а све са жељом да се она окончају. Оптимиста сам и вјерујем да у наредних неколико дана можемо дођи до одлуке да се лиге наставе, рекао је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић.

Питање је ипак велико и након данашњих мјера да ли ће се првенства уопште и завршити или ће другу годину у низу бити прекинуто на пола.

Коментари
Издвајамо