Изненађујуће!!!! Публика се враћа на стадионе у Енглеској

24.11.2020. - Фудбал

Изгледа да се навијачи враћају на трибине. И то у колијевки фудбала.

Наиме руководство Премијер лиге  послало је свим клубовима план повратка навијача на стадионе. Радост навијача што ће опет уживо гледати фудбал након девет мјесеци готово је уништена кад се сазнало што све неће смјети радити на стадионима.

„Ковид правилник понашања“, како гласи протокол који су добили клубови Премиершипа, предвиђа да навијачи неће смјети пјевати ни викати слогане, дакле биће им забрањено навијати те пити алкохол на стадионима и у њиховој близини.

Осим наведених услова око повратка навијача на енглеске стадионе, постоји њих још пар. Енглеска је подијељена на КОВИД зоне. Тако ће максимално четири хиљаде навијача моћи бити на утакмицама који се налазе у првој зони, точније подручју с најмање КОВИД случајева. Највише двије хиљаде навијача улазиће на стадионе у другој зони, док навијачи ни даље неће моћи на стадионе који се налазе у трећој КОВИД зони, дијеловима Енглеске са највише заражених. Правилник је написан „јасним и прецизним стилом“, наводе енглески медији, како би га навијачи схватили те потписали на продајним мјестима улазница. Навијачи ће тамо морати написати вријеме доласка и одласка са стадиона. На њима ће бити обавезни знакови који указују на нужност придржавања правила социјалне дистанце, хигијене и самог правилника.Њиме је прописано да навијачи прије уласка на стадион морају испунити здравствени упитник те да цијело вријеме боравка на стадиону носе маску. Смију донијети властито дезинфекцијско средство за руке, али у бочици максималне запремнине 50 милилитара.

 

Коментари
Издвајамо