Хасићева ружна иронија

22.09.2021. - Фудбал

У изјави за „Кликс.ба“, Шемсудин Хасић, предсједник Вележа, коментарисао је немиле сцене са и након синоћње утакмице између Мостараца и Борца из Бањалуке.

Подсјећамо, навијачи “Рођених” су у 82. минуту због незадовољства судијским одлукама утрчали на терен и прекинули утакмицу, а касније је запаљен аутомобил у коме се између осталих налазио Сабрија Топаловић, главни арбитар контроверзног меча.

“Од почетка првенства, свих десет утакмица, суђење Вележу није било на нивоу неутралности, већ је увијек било против нашег клуба. То могу потврдити сви неутрални стручњаци из те области. Због тога је негативна енергија на стадиону јуче била тако велика и ја сам осјетио да не идемо у добром правцу. Покушао сам нешто урадити да смирим ситуацију преко судија и стручног штаба, али ми није пошло за руком” – почео је Хасић, па наставио:

“Ја већ имам прве индикације да је судија Топаловић слабо одржавао аутомобил и да је до пожара дошло због запаљења кочионог система те да се пожар пренио на комплетан ауто. Мислим и да је његовим управљачким механизмом управљано с даљине, тако да није могао контролисати свој ауто. Драго би ми било да у будуће сви они који пуно путују поведу мало рачуна о исправности управљачког и кочионог система.

Савез нек ради шта хоће, ми немамо никакве механизме као клуб да преговарамо с доносиоцима одлука. Онај ко ти констатује неку неправилност, тај те и кажњава. Нек нам донесу неку драконску казну, ми немамо механизме да се одбранимо, али се стално питамо какви су то људи да им неке силе изнад њих искључе морал и да их водају како желе”.

Два поготка за црвено-плаве је синоћ постигао Стојан Врањеш, а најизгледније је да ће се сусрет завршити службеним резултатом 3:0 у корист гостију.

Коментари
Издвајамо