Гацко- фудбалски град

30.07.2021. - Фудбал

Била је то ноћ када су помјерене границе, када се играо атомски фудбал уз помоћ мартинела. И све је било у знаку најважније споредне ствари на свијету, сагласни су учесници, али и посјетиоци којих је било по слободној процјени најмање хиљаду.

Турнир, који је побрао симпатије мајстора на “петопарцу” прошао је у духу фер плеја. Ипак, највише разлога за славље код сениора имала је екипа “Wwin” састављена од домаћих играча који су и носиоци ФК “Младост”, а они нису имали пораз током цијелог турнира, дакле свих осам побједа, а у великом финалу били су бољи од тима “Euro Line” из Невесиња.

Код дама екипа под именом “Young Girls” словила је за великом фаворита, што је на терену и оправдала, док је синоћ у трећем финалу за млађе категорије 2005/6 најбоља екипа била “Случајни пролазници”. Радан Симуновић, иницијатор и организатор овог турнира, презадовољан је виђеним ових десетак дана.

” Пресрећан сам како је све прошло. Имали смо укупно 37 екипа. Они што ме посебно радује ове године је та нова категорија за даме, која је могли смо видјети била популарна. Виђен је добар фудбал, без иједног проблема током читавог турнира, те једва чекамо идућу годину, да направимо поново један овакав турнир ако не и бољи”, казао је Симуновић.

Капитен побједничке екипе Драган Горановић, након меча није крио одушевљење освојеном титулом.

” Вођени френетичним навијањем са трибина, успјели смо да се вратимо након резултатског дефицита од 3:1. Дали смо посљедњи атом снаге, како би титула остала у Гацку. Заиста смо сви уживали свих ових дана, фудбал са мартинелама је један пун погодак и “Фудбалерски град” испунио је сва наша очекивања”, казао је Горановић.

Миљан Гутић, један од најбољих играча турнира и капитен “Euro Line-a”, каже да је пун погодак ова манифестација која окупља квалитететне футсалере из околине.

“На нашу жалост поражени смо у финалу, имали смо предност но то смо испустили. Све честитке организатору на једном оваквом турнир. Ми ћемо сигурно бити учесници и наредне године. Заиста нема ниједну замјерку, све је било на врхунском нивоу”, казао је Гутић. Поред домаћих екипа из Гацка, учешће су узеле екипе из Билеће, Невесиња, Берковића и Плужина.

 

Коментари
Издвајамо