Гаћиновић пред великим изазовом

13.10.2021. - Фудбал

Тренер Владимир Гаћиновић се после годину дана вратио у Градски врт у деликатном тренутку. Спартак ЖК се налази у негативној серији од четири везана пораза, посебно је болан последњи од Вождовца (0:4), после којег је Владимир Буач поднео оставку. Искусни стручњак ради са екипом 4-5 дана и изнео нам је најновија сазнања. – Ситуација није нимало пријатна, налазимо се на 13 позицији, али екипе испод нас имају по утакмице мање, Радник две, тако можемо пасти за још које место. Кратко сам са екипом и није било пуно времена за детаљније упознавање, мада је око 80 одсто играча било у мом претходном мандату. Од сада свака утакмица је за нас квалификациона, и морамо ићи корак по корак. Играчи знају који су захтеви и обавезе пред њима, и циљ је да се вратимо на стари колосек – каже Гаћиновић.

Познати стручњак дебитоваће у петак,  у Новом Пазару, на отварању 13. кола. Пазарци су у сличним проблемима, држе зачељу и бодови су им преко потребни.

– У Новом Пазару очекује нас врућ и тежак терен и ратнички настројен тим домаћина. И за њих и за нас утакмице је од судбинског значаја. Није ми познато да ли ће имати подршку публике која често зна да буде њихов „12-ти играч“. Окрећемо се себи и покушавамо да повратимо самопоуздање, а то можемо адекватним резултатима – свестан је тежине задатка наш саговорник.

За дуел у Новом Пазару неизвестан је наступ Срећковића и Маричића.

Коментари
Издвајамо