Футсал: Србија у „групи смрти“

12.09.2021. - Фудбал

Очи љубитеља футсала наредних дана биће окренуте ка Литванији гдје се одржава Свјетско првенство у футсалу.

Званично девето Светско првенство у футсалу одржава се у три литванска града, Каунасу, Вилњусу и Клајпеди, а репрезентација Србије се налази у правој групи смрт. Ривали су бранилац титуле Аргентина, трећепласирани из Колумбије, Иран, и Сједињене Америчке Државе.

Аргентинци и Иранци и овога пута ће бити у групи међу пет-шест највећих фаворита за освајање трофеја, док изабраници Дејана Мајеса спадају у групу потенцијалних изненађења на великој сцени. Аргентинци и Иранци су виђени као две првопласиране селекције у групи, али треба имати на уму да и четири најбоље трећепласиране селекције иду у осмину фунала.

Србије није било у Колумбији, али су Орлови 2012. године стигли до осмине финала, где су елиминисани управо од Аргентине. Српски тим је такође озбиљна мешавина младости и искуства. Ту су још увек мајстори на којима се градио имиџ српског футсала, попут Младена Коцића, Марка Пршића, Стефана Ракића, Милоша Симића и Слободана Рајчевића, али је главни мотор овог тима у последње две године постао сјајни Јован Лазаревић.

Србија турнир започиње 14. септембра против Ирана (17.00), три дана касније противник је Аргентина (19.00), док је можда и пресудни меч са Сједињеним Америчким Државама заказан за 20. септембар (19.00).

Коментари
Издвајамо