Фудбалер донирао јетру болесној мајци

01.08.2022. - Остало

Портал винкуља.хр објавио је интервју са Робертом Перићем-Комшићем, некадашњим фудбалером Жељезничара који је мајци донирао јетру како би јој спасио живот након три раније неуспјеле трансплантације.

Роберт Перић-Комшић опет је у природном окружењу – на тренингу, са саиграчима! Нападач Цибалије у жижи јавности нашао се прошлога марта када је након голчине против Јаруна спаковао ствари и – правац Истанбул. Ондје га је чекала утакмица живота, операције јетре коју је донирао тешко болесној мајци Љиљани…– Богу хвала, све је прошло ОК. И операција, и опоравак. Обоје смо добро, ја сам готово спреман за повратак на терен, а мама је након 13 година борбе добила нови живот – каже Комшић који је четири мјесеца након комплицијикованог оперативног захвата укључен у готово нормални тренажни процес, додуше поштеђен директних дуела, али ускоро разлога за поштеду неће бити.Уочи операције којом му је на истанбулској клиници Мемориал Бахçелиевлер, неколико дана прије 23 рођендана, одстрањено чак 70 посто јетре није имао гаранцију да ће моћи вратити каријери фудбалског професионалца, али…– Имао сам потпуно јасну слику ризика, али у том тренутку уопште нисам размишљао о томе хоћу ли фудбал заиграти икад или више никад. Имао сам јасну мисију, да мама буде добро. Све остало било је споредно. Иако је у јавности због свога чина стекао статус хероја, Сарајлија с два презима нема дилеме:

– Мама је већи херој од мене. Не дај Боже никоме оно што је она проживјела у протеклих 13 година. Имала је три неуспјеле трансплантације јетре с мртвог донора. Пропала је идеја и да живи донор буде брат Ведран чија је јетра била масна, па је поступак пропао. Отац Недељко има више од 50 година што је уз масну јетру један од два елиминирајућа фактора за донорство. Ризик је био огроман, а мами је вријеме истицало. Била је животно угрожена, трбух јој се пунио водом и било је питање дана… У тренутку када сам сазнао да су све остале опције исцрпљене спаковао сам ствари и одлетио за Истанбул.

 

Коментари
Издвајамо