Фудбал у сјенци КОВИД-а

29.11.2021. - Фудбал

Здравствене власти Португала објавиле су да је код 13 фудбалера и особља прволигашког клуба Белененшеш откривена омикрон варијанта коронавируса, и то пошто се један од играча вратио из Јужне Африке.

Омикрон сој откривен је послије првенствене утакмице Белененешеша и Бенфике у суботу. Белененшеш је меч почео са девет играча, а остатак екипе је био у изолацији. Послије полувремена само седморица су се вратила на терен и утакмица је прекинута послије две минута у наставку при вођству Бенфике 7:0.

– Сви смо у изолацији, осим младе екипе која није играла у суботу. Укупно су 44 човека у карантину. Благе симптоме имају два или три играча и исто толико чланова особља. Сада чекамо понављање теста чим то одобре здравствене власти – изјавио портпарол португалске екипе.

Још у суботу предсједници Бенфике и Белененшеша изјавили су на конференцији за новинаре да су морали да играју утакмицу иначе би ризиковали казну због неоправданог изостанка. Окривили су Лигу и здравствене власти што нису допустиле да се сусрет одложи.

Коментари
Издвајамо