Европски штоф за српски крој

05.11.2020. - Фудбал

У недостатку фудбалских талената из Србије али и РС, фудбалски савез Србије окренуо се ка Европи и тражи, скаутира, агитује и наговара младе фудбалере српског поријекла и чини се да му то иде од руке. Наиме, на прагу је велика побједа Фудбалског савеза Србије!

Убеђивање је трајало месецима, а на крају је талентовани фудбалер Немања Мотика (17) изабрао да у будућности носи дрес „орлова“, иако је до сада успјешно наступао за млађе категорије репрезентације Њемачке.

Мотика је фудбалер Бајерна, а њега је на списак омладинаца позвао селектор Игор Спасић који окупља нову генерацију „орлића“ у Ковилову.

 

 

 

„Ми смо 100 одсто Срби“, углас заједно су викнули Никола и Немања, од којих Србија много очекује у будућности.

Још прошле године је Горан Гркинић кренуо у мисију како би Немању, и његовог млађег брата Николу Мотику који такође игра за Бајерн, убједио да заиграју за репрезентацију Србије, иако су обојица рођена у Берлину и одавно су у књигама Њемаца.

Успешни смо били и у трци за Дејана Тетека, који игра код Вељка Пауновића у Редингу, док је велики знак питања изнад лазара Самарџића око ког се овог љета отимало пола Европе.

Бивши капитен млађих категорија Херте изабрао је да пређе у Лајпциг, који у њега полаже велике наде, међутим и даље нема његове одлуке о томе да ли ће наставити да носи дрес Њемачке – или би желио да обуче грб земље из које поријекло „вуче“.

 

Коментари
Издвајамо