Екс ЈУ ел класико у најави

02.08.2021. - Фудбал

Једног дана и то се морало догодити-утакмица црвене звезде и Динама.

Наравно уколико у наредном кругу елиминишу Београђани Шериф а Загребчани Легију.

Опрезни и на једној и на другој страни….

– Треба најпре да се прође трећи круг квалификација, како са наше, тако и са стране противника. Тако да смо фокусирани искључиво на Шериф. Може да се деси „класико“ из некадашњих дана, уколико испунимо циљеве и ми и Динамо. Биће времена да се прича о томе. Сигурно је да би та утакмица била изузетно значајна и донела би много помпе, али хајде да сачекамо шта ће се све дешавати у наредних седам дана. Наш циљ је јасан. Идемо даље, од нас зависи какви ћемо бити, са каквим приступом и само се ми питамо – истиче тренер Црвене Звезде Дејан Станковић.

‘Ако дође до двобоја између Динама и Црвене звезде, од виталне је важности за све нас да покажемо високу одговорност. И да свијет види да се и у Загребу и у Београду могу одиграти цивилизиране утакмице. Без подгријавања атмосфере. Томе заиста нема мјеста. Јер и послије тог двобоја ће се играти ногомет. Живот иде даље. А логично је да вјерујемо и навијамо за свој клуб. Некако осјећам да ће се остварити овај сценариј: Прођу и Динамо и Звезда у сљедећу рунду, први меч у Београду, реванш у Загребу. Динамо на крају излази као побједник.“, са друге стране одговара алфа и омега Цинама Здравко Мамић.

Динамо и Звезда су се посљедњи пут сусрели 18. маја 1991. године на Максимиру, скоро тачно годину дан након максимирских нереда, који се посебно памте по тренутку када је Звонимир Бобан ударио полицајца.

Од тада је прошло 30 и више година….

Коментари
Издвајамо