Дошао је и тај дан…. Леов повратак у елиту

Аутор: Глас Српске
16.07.2021. - Фудбал

Нова премијерлигашка сезона биће отворена вечерас од 20 часова у Бијељини, гдје ће на Градском стадиону Радник угостити Леотар.

Биће то дуел екипа које у првенство улазе са само једним циљем, а то је опстанак у елити БиХ. Радник је административним путем остао у Премијер лиги, било је доста проблема током паузе. Још уније формирана управа клуба, а прилично се каснило и са почетком припрема. Међутим, шеф стручног штаба Владо Јагодић вјерује да ће веома брзо ствари доћи на своје мјесто.

– Каснили смо 15 дана са почетком рада, екипа је доживјела сигурно највеће промјене у играчком кадру од свих премијерлигаша, али не вриједи кукати. Током припрема продефиловало је доста нових играча, који су жељели да се наметну – нагласио је Јагодић.

Чак десет нових фудбалера, те још шесторица јуниора биће у комбинацији за сусрет са Требињцима, а једино је ван строја Марко Деспотовић, који се још није опоравио од операције.

– Голман Азур Аљкановић, те фудбалери Алекса Урошевић, Предраг Ристановић, Бојан Батар, Драган Дошло, Есмир Хасукић, Кенан Шарић, Бојан Марковић, Амар Тахрић и Ђорђе Пантелић стекли су право наступа. У припремним утакмицама био сам задовољан одређеним периодима игре у сваком мечу, али ни у једном то није било свих 90 минута. Вјерујем да ће против Леотара бити другачија прича. Очекујем неизвјестан сусрет у којем бисмо сигурно били фаворити да смо припреме почели на вријеме – додао је Јагодић.

Биће то судар учитеља и ђака, јер је Јагодић био тренер Браниславу Крунићу у шампионској генерацији Борца током сезоне 2010/11.

– Крунић је и на терену био лидер и већ се тада знало да ће се отиснути у тренерске воде. Желим му много среће, али не и у првом сусрету – рекао је Јагодић.

Требињци су неочекивано добили прилику да наступе у Премијер лиги послије одустајања Крупе, али се надају да могу остварити циљ звани опстанак.

– Било је доста промјена у играчком кадру, а од новајлија за премијерни сусрет могу да рачунам на Дејана Босанчића, Лазара Николића, Владимира Арсића и Давида Чолића. Иако смо добро играли у припремним утакмицама, овај меч за све нас ће бити велико искуство – нагласио је Крунић, који неће моћи да рачуна на новајлије Ђоку Миловића, Марка Перишића и Асима Зеца јер још није сређена сва потребна папирологија око њиховог доласка на “Полице”.

Коментари
Издвајамо