Док не протрчи Ришаиро…. У посјети код Небојше Капора….

20.12.2021. - Фудбал

Многе је изненадило. Или да будемо тачнији, многе који га не знају је изненадила информација да је Небојша Капор отпутовао у Гану гдје је почео да тренира један млад а талентован клуб из ове земље која је у свијету фудбала изњедрила многе таленте. Оне који га познају ипак та вијест није изненадила јер је Небојша вриједан, талентован и момак који жели да напредује.

А с обзиром да је ова прича изазвала ваше велико интересовање, отпутовали смо у Тему, највећу Луку у Гани.

Капа да ли се чујемо ?

Чујемо, чујемо… велики поздрав за све!

Како је дошло до ангажмана у Гану?

Гана се као опција десила сасвим случајно. Радило се на томе да дођем у Африку, било је неких опција, али некако се догодило да се изненада појавила ова опција, која је можда и најбоља била од свих. Вријеме ће показати све, али мислим да ће бити лијепо искуство у сваком смислу.

У који си град дошао, шта те је дочекало, како су те прихватили и какви су услоови за рад?

Град се зове Тема. На доста мјеста се може прочитати да је то дио Акре, дио главног града Гане. Тема је иначе највећа лука у Гани. Људи у клубу су заиста феноменални, сви до једног раде за клуб, од људи који брину о терену, људи који су задужени за опрему, па до руководства клуба и мојих сарадника, сви су заиста јако добри према мени. Заиста су јако љубазни и сусретљиви. И са њихове и са моје стране су први утисци заиста позитивни. Услови за рад су савим коректни. Није то ништа посебно, али имају све што је неопходно. Тренирамо на умјетној трави. Завршава се нови стадион, на њему ћемо почети играти у јануару, заиста је прелијеп, исто је умјетна трава. А у зависности од тога на каквој подлози домаће утакмице игра наш наредни противник, понекад тренирамо и на природној трави, али терени са природном травом нису у добром стању, што је и логично обзиром на временске услове овдје. Иначе, овдје је сваки дан као код нас љети.

 

Шта на прву можеш рећи о младим фудбалерима Гане? Како су физички спремни, како стоје са фудбалском техником, дисциплином али и осталим елементима игре?

То ме је највише учинило срећним када причамо о мојим првим утисцима. Нисам могао вјеровати да ћу радити са овако добрим играчима и овако добром екипом. Физички су изузетни, то је више него јасно, технички су исто тако јако добри, тактички се највише има простора дјеловати, некад су толико брзи да их је немогуће посложити на терену . Али у суштини, јако су послушни и веома добро раде на тренинзима, тако да мислим да ће напредовати још више. Јер у екипи имам неколико изузетно младих играча.

До када остајеш у Гани?

Уговор је потписан на годину дана плус година уз сагласност обје стране, тако да се надам да се видимо тек на љето кад дођем на одмор.

Има ли наших људи?

Нисам још упознао никога, а надам се да ћу у будућности на то питање моћи одговорити много опширније. Посебно би љубитеље фудбала тај одговор могао занимати, али ајде да не причамо много унапријед. Има много странаца који раде овдје у луци, није искључено да упознам неког са наших простора.

Има ли носталгије?

Тога увијек има, увијек је човјек некако једним дијелом тамо гдје му је породица и гдје су му пријатељи. Ти добри људи увијек недостају. Само да смо живи и здрави, даће Бог да се опет сретнемо у здрављу и весељу. Још би само искористио прилику да поздравим прво тебе лично како мог дугогодишњег пријатеља и да свим својим суграђина пожелим срећне Новогодишње и Божићне празнике!

Е а сада пар шаљивих детаља.

У ствари два.

Први је био да нам поздрави, ако види Гершона Акуфа који је оставио више него лијеп утисак на Полицама а други се односио на емотивни план.

На овај други дио се од срца насмијао, а потписник ових редова је контатовао: „Зашто да не! Да једног дана на стадиону у Полицама протрчи као муња неки Ришаиро Капор…. Као онај у Црвеној звезди.

„Хахаха Рато тачно ћеш наслутити“, рече нам сјајан дечко, требињска „раја“ и тренер коме желимо све најљепше што се може пожељети.

Срећно Капа…..

Коментари
Издвајамо