Девет деценија невесињског Вележа

07.08.2022. - Фудбал

Свечаном академијом у Дому културе „Небојша Глоговац“ Фудбалски клуб „Вележ“ обиљежио је 90 година постојања. Велики јубилеј најстарији спортски колектив у Невесињу прославио је са бившим и садашњим играчима и члановима управе, својим пријатељима, представницима општинске и републичке власти и људима који вјерују у овај клуб.Невесињски фудбалери су свој град представљали на спортским теренима широм региона – увијек поносно, мушки и спортски. Невесињци су их испраћали, бодрили, дочекивали, радовали се успјесима и туговали због пораза. Увијек уз свој клуб и у побједничким слављима и тешким тренуцима.Током девет деценија фудбалске вјештине у невесињском клубу стекло је преко 5.000 фудбалера. Неки су остварили завидне играчке каријере и то је увијек давало подстрек новим генерацијама да вриједно раде и стичу спортска знања. Предсједник ФК „Вележ“ Жарко Лакета захвалио се представницима фудбалских савеза РС и БиХ, општине Невесиње, јавних предузећа, спонзора и свим људима који подржавају невесињски спортски колектив. Он је истакао да је вриједност Вележа што се ослања на власити играчки кадар и едуковане тренере. Лакета је подсјетио да је посљедњих година унапријеђена спортска инфраструктура, реновиране клупске просторије и набављени спортски реквизити. Говорећи о плановима за будућност, Лакета је рекао да ће и даље радити на поправљању услова за несметано функционисање клуба, а најавио је да ће уз помоћ спонзора урадити систем за наводњавање и атлетску стазу. Начелник општине Миленко Авдаловић пожелио је да ФК „Вележ“ под овим именом траје још дуго, наглашавајући да је част бити начелник у години великог јубилеја. Он је најавио да ће општина Невесиње преузети све обавезе које произилазе из пројекта изградње фудбалског терена са умјетном подлогом који је највљен из ФСРС. Генерални секретар Фудбалског савеза БиХ Аднан Џемиџић пожелио је овом клубу пуно успјеха и добрих резултата у наредном периоду.

Поручио је да ће Фудбалски савез БиХ као кровни савез, заједно са Фудбалских савезом РС сигурно провести у дјело све пројекте који буду планирани.

̶  Подржаћемо сваки рационалан пројекат који може дати резултате у будућности –додао је Џемиџић. Генерални секретар ФС РС Огњен Ваљић нагласио је да је ФК „Вележ“ административно одлично организован и веома значајан за овај дио Српске, за Источну Херцеговину, и пожелио да брзо стекну статус прволигаша.

Током свечане академије представници ФК „Вележ“ уручили су златну повељу Општини Невесиње за дугогодишњу подршку, те златне плакете и захвалнице пријатељима и спонзорима клуба, те бившим играчима и члановима управе који су предано радили на унапређењу фудбалског спорта.

У забавном програму наступиле су чланице Плесног и чирлидинг клуба „Летс денс“ и етно групе „Свети Димитрије“.

Коментари
Издвајамо