Дечко који обећава – Филип Колак ФК Леотар

25.01.2021. - Фудбал

На припремама Фудбалског клуба Леотар много младих играча, оних који су још увијек дио омладинске школе Леотара и који чекају да једног дана одиграју своје прве сениорске тренутке. Међу њима и један шеснаестогодишњак, Филип Колак, још увијек члан кадетске селекције. Дјечак који својим играма наговјештава одлилчну каријеру.

Видјели смо те на почетку припрема ФК Леотар! Јеси ли очекивао позив за припреме и шта ти то значи?

Увијек кад се посветиш неком задатку на прави начин, уложиш труд и рад очекујеш да напредујеш. Позив за сениорски тим ми је пријао, али уједно ми је дао обавезу да радим још боње и више.

Колико си већ у фудбалу? Имаш у себи доста тога што треба једном добром фудбалеру. Многи су склони да ти преедвиде успјешну каријеру. Оптерећује ли те то?

Од своје седме године сам кренуо у Омладинску школу ФК „Леотара“, промјенио одређени број тренера, али највише времена и рада сам имао са тренером Миодрагом Бодирогом који ми је посветио доста времена у раду на фудбалским вјештинама. Добијао сам доста похвала за своју игру, али ме то уопште није оптеретило и жеља ми је да играм фудбал и да се посветим овој игри у потпуности.

Имао си једну епизоду у Бијељини која је завршила твојом повредом. Сада је све у реду. Каква су искуства када се све завршило?

Повреда је на одређено вријеме прекинула моју каријеру, али сво вријеме сам размишљао када ћу поново на терен, у пуном сам тренажном процесу, а искуства су из Бијељина мало помијешана, то је било ново искуство за мене, одвојио сам се од куће, стекао сма доста пријатеља у Звијезди 09 са којима сам и данас у контакту.

Чули смо да си велики звездаш! И чули смо да ниси хтио да обучеш дрес једне друге екипе. Само Звезде? Значи ли то да ћемо те гледати у Звезди за коју годину?

Навијач сам Звезде од малих ногу, али гледам игру и свих других клубова пошто ме фудбал интересује. Гдје ће ме фудбал једног дана одцвести још увијек не знам, тренутно сам посвећен Леотару и припреама за нову сезону. Моје је да радим, што боље играм, а неке ствари ће се посложити на прави начин. А на мени ће бити дрес екипе за коју будем играо.

Шта очекујеш од наредног припремног периода. Радићеш са сениорима а још увијек си кадет. Ту је и школа! Како све стићи?

Проћи ћу са сениорима кроз припремни период, а знам да ћу играти и са својом генерацијом. битно је да играм и да будем што бољи. Наравно да је значајно тренирати са старијим колегама. Није лако посложити обавезе школе и тренинга, али ми у овом тренутку тренинзи узимају много више времена, надам се да ни у школи нећу имати проблема.

Коментари
Издвајамо