Црвени за најмлађег !!!

26.07.2021. - Фудбал

Помало чудно и неуобичајено, у правој првенственој али и чврстој мушкој утакмици  Борац-Леотар, без грубости и погибељних стартова ипак се у биљежници судије Велимира Дринића из Модриче нашао и један црвени картон.

И гле чуда, није га добио актер дешавања на терену већ најмлађи играч на терену, шеснаестогодишњи  Филип Колак, који је сједао на клупи. И без разлога искључен.

„У том 93 минуту на клупи сам разговарао са нашим физиотерапутом Драганом Вукојем, кад сам чуо судијску пиштаљку. Окренуо сам се ка терену, а судија Дринић ми је показао црвени картон. Нити сам нешто прије рекао судији, нити сам било шта коментарисао судији. Имам 16 година и тек сам почео сениорску каријеру, мислио сам да судија на терену дијели правду. Ја ћу своју казну одрадити, потпуно незаслужено, али сам пресрећан због освојеног бода у Бања Луци. И то је најважније од свега“, каже млађани Колак.

Његову причу потврђује и помоћни тренер Леотара Олег Ћурић. „Заиста смо били затечени одлуком судије Дринића. Сједао сам у близини Колака и одговорно тврдим да наш играч никаквим гестом или коментарем није нарушио правила игре. Ето, и тако нешто се догађа. Нажалост“, каже Ћурић.

У фер и коректном мећу судија Дринић је показао један жути картон фудбалеру Борца Војиновићу а два играчима Леотара, Ђурићу и Милићу.

И црвени шеснаестогодишњем Филипу Колаку…

Коментари
Издвајамо