Чорлијева фудбалска бајка

20.01.2021. - Фудбал

Мали клуб Чорли из области Ланкашира у петак игра највећу утакмицу у дугој клупској историји. У четвртој рунди ФА купа, дочекаће екипу Волверхемптона, члана Премиершипа.

Клуб је основан 1883. године. Већином је дјеловао као аматерски, а највећа достигнућа клуба су освајање  покрајинског Купа, а два пута су освајали и лигу Покрајине Ланкашир, посљедњи пут далеке 1899. године.

У лигашком систему Енглеске, највећи успјех тима је плеј оф у Националној лиги сјевер, шестог ранга такмичења чији су чланови и данас. Тренутна вриједност тима према подацима трансфермаркта износи 450.000 еура. Најскупљи је Адам Хенли који има вриједност 175.000 евра.

У првој рунди су избацили трећелигаша Виган у другом кругу „настрадао“ је још један трећелигаш, а ријеч је о екипи Петербороуа, док су у трећој рунди елиминисали члана Чемпионшипа, тим Дерби каунтија.

Занимање за дуел против Волверхемтпона је невјероватно у овој малој средини. Клупске друштвене мреже имају све већи број фанова, а након трећелигаша и друголигаша, на ред је дошао и члан Премеиршипа.

Без обзира на исход меча у петак, Чорли је већ као полуаматерска екипа направио сензационалан резултат. Стигли су на насловне стране водећих британских медија, што у 138 година постојања нису успјели.

Коментари
Издвајамо