Браво људино!!!

14.12.2020. - Фудбал

Можда му на терену не иде (још) како је замислио, али ван зеленог правоугаоника Милош Јојић испољава класу. Људскост. Емпатију. Емоцију. И заслужује громогласан аплауз, не само навијача Партизана.

Повратник међу црно-беле направио је гест вредан дивљења, пошто је, према информацијама Информера частио запослене у Спортском центру „Земунело“. Сваком раднику из тренинг комплекса Партизана поделио је коверту и у њој по – 150 евра. Да им се нађе у ова тешка времена и пред новогодишње и божићне празнике бар мало поправи финансијска ситуација, кад већ касне плате које би клуб требало да измири.

С обзиром да у „Земунелу“ ради 55 људи, Јојић је из свог џепа извадио укупно 8.250 евра у знак захвалности за све што раде за његове саиграче и њега. Исти извор наводи да је потез бившег интернационалца у Немачкој, Турској и Аустрији толико гануо људе запослене на одржавању терена, куваре, собарице, портире и остале да су поједини заплакали.

Диван потез Милоша Јојића с једне стране показује колико има развијену свест о проблемима друштва, док са друге указује на један од горућих у Хумској, недостатак новца, пошто примања запослених у Радној заједници нису редовна.

На овај начин, некадашњи млади и А репрезентативац Србије стао је у ранг људи који су на сличан начин помагали раднике у „Земунелу“ последњих година. Сведоци кажу да је широке руке умео да буде некадашњи сарадник Зорана Мирковића у стручном штабу, Гордан Петрић, раније и његов кум Славиша Јокановић, док је јавна тајна како је Владимир Вермезовић играчима плаћао чак и рате за отплату аутомобила…

Коментари
Издвајамо