Борац – Леотар: Борба за Европу и опстанак

19.03.2022. - Фудбал

Послије елиминације из Купа БиХ у Борцу су свјесни да се европске сцене могу дочепати једино кроз првенство и тако сваки наредни сусрет, па и недјељни против Леотара схватају као квалификациони.

Требињци, који су повратници у премијерлигашко друштво, ове сезоне су се показали као јако незгодни противници и још актуелном шампиону су у два меча “откинули” четири бода (0:0 у Бањалуци, 1:1 на “Полицама”), тако да у табору “црвено-бијелих” позивају на опрез.

– За нас је сада битно да се ментално вратимо на прави колосијек. Играли смо већ двије незгодне утакмице против Леотара, оба пута смо ремизирали, тако да имамо максималан респект према ривалу. Знамо да су се појачали доста у овом прелазном року, тако да је то једна нова екипа, уз новог тренера. До нас је сад поново да схватимо да у Купу више нисмо, једина опција која нам остаје јесте првенство. Битно је да држимо то одстојање са четвртим мјестом. Наравно, једини резултат који нам одговара кући против Леотара јесу три бода – истакао је шеф стручног штаба Борца Немања Миљановић.

Он у овом мечу неће моћи да рачуна на Доналда Молса, док је наступ Луке Цуцина неизвјестан.

– Молс има картоне, а Цуцин је против Тузла ситија зарадио незгодну повреду главе. Враћају се Обрен Цвијановић и Горан Бркић – додао је Миљановић.

Према ријечима првотимца Борца Александра Војновића, који је проглашен за најбољег фудбалера Републике Српске у 2021. години, саиграче и њега не очекује нимало лаган задатак.

– Леотар нам је остао велики дужник у овом првенству, тако да улазимо максимално мотивисано и спремно у овај меч. Одговарају нам само три бода, испали смо из Купа, тако да нам за Европу остаје борба кроз првенство и сигурно да ће у недјељу, ко год буде играо, дати свој максимум да остваримо побједу и држимо Сарајево на сигурном одстојању – нагласио је Војновић.

Кормилар Леотара Миодраг Бодирога има доста кадровских проблема. Никола Дујаковић има три жута картона, Милош Аћимовић је повријеђен, док Миљан Говедарица има температуру.

– Та чињеница нам никако не иде у прилог, поготово када се зна колико њих тројица значе за нашу игру. Међутим, шта је ту је. У претходна два дуела против нас Борац је остао без планираних бодова и надам се да можемо то поновити. Ако будемо на нивоу игре као против Жељезничара, вјерујем да имамо велике шансе да дођемо до повољног резултата – рекао је Бодирога.

 

Коментари
Издвајамо