Без голова на Грбавици

30.06.2021. - Фудбал

ФК Жељезничар је данас у првој припремној утакмици за нову сезону на Грбавици дочекао Леотар и одиграо без голова 0:0.

Жељезничар је утакмицу почео у саставу: Бендер, Блажевић, Врховац, Малић, Мујезиновић, Субашић, Јуричић, Бојо, Мекић, Хреља и Дрина.

Од самог почетка сусрета Жељезничар је имао иницијативу, а након неколико створених полуприлика, услиједила је најбоља у 16. минути када је прво шутирао Субашић, а потом и Бојо, али голман гостију је у оба наврата добро реаговао.

Двије минуте касније нова прилика за Жељезничар, а овога пута се у њој нашао Јуричић, но голман Леотара је поново на висини задатка.

Играла се 26. минута када је Субашић покушао ударцем из даљине, али је лопта отишла преко гола. С друге стране, фудбалери Леотара су били без икаквих шанси, осим два корнера која су имали, но из којих такођер нису успјели запријетити голу Плавих.

Нову прилику Жељо је имао у 30. минути када је Хреља одлично шутирао са 25 метара искоса, а лопта мало прошла поред стативе гостујућег гола. Исти играч је био у прилици и три минуте касније када је запријетио ударцем са петнаестак метара, но голман Леотара брани његов ударац.

У посљедњој минути првог полувремена Жељо је могао доћи до водства и то захваљујући лошој реакцији гостујуће одбране. Након убачаја играча Жеље са десне стране, одбрамбени играч Леотара је несмотрено реаговао и замало погодио властиту мрежу.

У другом полувремену Жељезничар је ушао са саставом:

Милићевић – Мусић, Косорић, Бећа, Мућај – Османовић, Дураковић – Гасал, Бекрић, Стјепановић – Јагањац.

Прву прилику у другом дијелу имао је Дураковић, који је шутирао са двадесетак метара, а у 50. минути је покушао и Гасал, чији је ударац изблокиран и завршио у корнеру.

Гости су у 60. минути дошли до прве прилике на утакмици, али шут нападача завршава високо преко гола. Само минуту Жељезничар је узвратио преко Косорића након корнера, но фудбалер Плавих није био прецизан.

Леотар је више пријетио у другом полувремену у односу на прво, па су у 75. минути имали два узастопна корнера, али без опасности по гол Жељезничара.

У међуврему је Томислав Ивковић у игру увео Мехића умјесто Мућаја и Муфтића умјесто Милићевића, а након дугог периода без озбиљнијих прилика и покушаја, Дураковић је одлучио окушати срећу и шутирати из даљине, но његов ударац одлази високо преко гола.

До краја сусрета се резултат није мијењао, па је утакмица завршена без голова 0:0.

 

Коментари
Издвајамо