Азербејџан – Стара неугодна муштерија

12.10.2021. - Фудбал

Знао је Азербејџан да нас опече у овом веку и головима Гурбана Гурбанова тадашњем националном тиму нанесе пораз једнак вековној бламажи. И поред оне поштапалице „да данас сви играју фудбал“, чини се да су сви предуслови испуњени да Орлови сутрашњим тријумфом направе још један корак ка Мундијалу у Катару.

И закажу велико финале квалификација против Португалије у Лисабону. Управо због тога вероватно је да ће Драган Стојковић сачувати ударне снаге којима прети суспензија. Било би ризично излагати их опцији да добију још један жути картон и буду елиминисани за последњи квалификациони меч. Није немогуће да ће селектор нашег тима сутрашњи дуел против Азербејџана почети без Душана Тадића, Александра Митровића и Немање Гудеља. Србија ће поново играти у систему 3-4-2-1, али са нешто промењеним улогама.

Шансу у шпицу ће поред јунака из Луксембурга Душана Влаховића добити Лука Јовић. Центарфор Реал Мадрида је због мале минутаже пао у трећи план, али је постигао гол против Катара и показао да Пикси може да има користи од њега. Имаће, дакле, Јовић шансу да поправи учинак и добије на самопоуздању које му недостаје, обзиром да годину дана траје застој његове каријере.

Велике промене очекују се у везном реду. На месту Душана Тадића играће Сергеј Милинковић Савић, који је одиграо добар меч у Лусембургу, али није био активан у последњој трећини терена. Практично, у односу на претходни дуел само ће Филип Костић задржати место стартера из везног реда. Рупу изазвану изостанком Немање Гудеља попуниће Немања Максимовић, док ће на место СМС-а ускочити Саша Лукић, још један играч у кога Пикси има много поверења. У стартну поставу се враћа Дарко Лазовић, који ће заменити суспендованог Филипа Ђуричића. И дефанзивни ред ће имати нови изглед. Као што је познато Страхиња Павловић прескаче меч против Азера због жутих картона, док је Никола Миленковић већ отпутовао у Фиренцу како би санирао повреду бутног мишића. У таквој консталацији Вељковић ће бити десно, Настастић у средини, док ће леви штопер бити Урош Спајић. На голу је неприкосновен Предраг Рајковић.

СРБИЈА (3-4-1-2): Рајковић – Вељковић, Настасић, Спајић – Лазовић, Лукић, Максимовиц, Костић – Милинковић Савић – Јовић, Влаховић

Коментари
Издвајамо