Активан у петој деценији

12.03.2021. - Фудбал

Сећате ли се Дарка Спалевића? Најбољи стрелац Суперлиге у сезони 2011/12. (Раднички Крагујевац, 19 голова) увелико је угазио у пету деценију (43 године), али не намерава да окачи копачке о клин. Некадашњи нападач Црвене звезде у пролећном делу сезоне носиће дрес ФК Крагујевац, клуба из треће лиге града Крагујевца. У питању је такозвана „бетон лига“.

ФК Крагујевац издао је званично саопштење на свом фејсбук профилу у ком је пожелео добродошлицу овом ветерану:

„Њему не треба посебно представљање. Довољно да кажемо – бивши капитен Радничког и најбољи стрелац Суперлиге и да сви знају о коме је реч. Даме и господо у овој полусезони очекујте голеаду. Колико он воли и поштује нас, толико ми волимо и поштујемо њега. Пожелите добродошлицу Дарку Спалевићу у ФК Крагујевац“.

Спалевић је почео давне 1998. у Трепчи. Играо је потом за Приштину, за Бане из Рашке, а Звездин дрес заслужио је одличним партијама у Милиционару. У црвено-белом се није дуго задржао, да би потом почео да гради интернационалну каријеру – Черно Море, Локомотива Пловдив, Динамо Махачкала, Залегершег, Славија Сарајево… Његов последњи клуб била је Звездара 2019. године.

Спалевић ће се с Крагујевцем борити за прво место и пласман у виши ранг, пошто је тај клуб тренутно на другој позицији у трећој лиги града Крагујевца.

Коментари
Издвајамо