Хрупјела изнад свих

07.01.2022. - Фудбал

Побједник 29. Меморијалног турнира у малом фудбалу „Мишо Таминџија“ је Хрупјела. У финалу које је синоћ одиграно у Спортској дворани „Невесињка“ требињски састав је савладао Кафе ЕКС са 3:2 и невесињској екипи прекинуо низ од три узастопне титуле.

Као што се и очекивало финале је било узбудљиво и до краја неизвјесно. Побједнички гол за Хрупјелу постигао је Чавар у 37. минуту. У преосталом времену Невесињци су покашали офанзивном игром, али нису успјели.За освојено прво мјесто Хрупјела је добила побједнички пехар, велики прелазни пехар и новачну награду од 4.000 КМ. Другопласираној екипи Кафе ЕКС припало је 1.000 КМ.За најбољег играча турнира организатори су прогласили Билала Јелића, члана побједничке екипе. Најбољи стријалац са девет голова је Нермин Кахвеџић.Награде су уручене побједницима и другопласираним екипама у млађим категоријама. Подјећамо, овогодињи побједник у конкуренцији омладинаца је Кафе Апотека. Невесињска екипа је заслужила новчану награду од 1.500 КМ. Међу кадетима најбољи је био састав Ресторана Огњиште, а међу пионирима екипа ГР Вуковић.Побједнички пехар у конкуренцији најмлађих учесника турнира припао је екиши МС дрво.Укупан наградни фонд турнира износио је преко 10.000 КМ.

КАФЕ ЕКС – ХРУПЈЕЛА 2:3 (1:1)

Спортска дворана „Невесињка“. Судије: Војо Зуровац, Васо Килибарда. Стријелци: Милић 0:1 у 14, 1:1 Сесар у 20, 1:2 Кахвеџић у 33, 2:2 Хркач у 36, 2:3 Чавар у 37. минуту.

КАФЕ ЕКС: Ромовић, Продановић,Пудар, Гутић, Ковачевић, Кљакић, Радовановић, Рашић, Сесар, Хркач.

ХРУПЈЕЛА: Перишић, Цимирот, Милојевић, Вујовић, Милић, Кахвеџић, Јелић, Јањош, Гашпар, Чавар, Грбешић, Божиновић.

Овогодишње издање Меморијала „Мишо Таминџија“ протекло је у најбољем реду и што је најважније публика је била задовољна.

Током великог финала, сваке године, организатори подсјећају на спортске показатеље који најбоље потврђују какав углед и значај овај спортски догађај има у Херцеговини. Бројке су заиста импозантне: током 29 протеклих година наступало је преко 1.100 екипа, постигнуто је преко 13.000 голова, а утакмице је посматрало преко 140.000 гледалаца.

Куриозитет овогодишњег турнира је учешће двадесетак државних репрезентативаца из Црне Горе, Хрватске и БиХ.

Велику заслугу што је ова спортска приредба опстала толико година имају домаћи љубитељи малог фудбала који имају укуса за овај спорт. Управо је невесињска публика најбољи чувар ове прелијепе спортске приредбе. Увијек је знала да цијени добре екипе, спортско умијеће и фер плеј. Аплаузи посјетилаца су били најбољи суд изнад сваког резултата.

Нажалост током готово три деценије одржавања ове спортске манифестације било је и тужних догађаја. Тако нас је прерано напустио дугогодишњи судија турнира Драган Шмркић.

Организациони одбор уплатио је 300 КМ његовој породици, а само помињање његовог имена знак је да није заборављен и да се и данас цијени његов допринос овом спортском догађају.

Коментари
Издвајамо